Netanyahu: Abbas, Filistinlileri kışkırtmayı bırakmalı


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs ve Batı Şeria'da devam eden şiddetten Hamas'ın yanı sıra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı da sorumlu tuttu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Berlin'de bir araya gelen Netanyahu, Abbas'ın Filistin halkını 'yalanlarla' İsrailliler aleyhine kışkırttığını iddia etti. Kerry ise Filistin tarafının suçlanması üzerine 'tüm kışkırtmaların ve tüm şiddetin' sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Mahmud Abbas'ın İsrail aleyhine "yalanlar yaydığını" iddia eden Netanyahu, İsrail'in Harem-i Şerif'in statüsünü değiştireceği, Mescid-i Aksa'yı yıkacağı, Filistinlileri katlettiğinin hep yalan olduğunu savundu. İsrail başbakanı, tüm kutsal mekanları koruyacaklarını söyledi ve sadece saldırılara karşı vatandaşlarını savunduklarını iddia etti.

Kudus'teki son gerginlik, ibadet etmemeleri şartıyla Yahudilerin de Harem-i Şerif bölgesini ziyaret etmelerine izin verilmesiyle başlamıştı. Filistinliler, bu durumu Harem-i Şerif'in statüsünü değiştirmek için bir adım olarak görüyor ve Kudüs'ün Yahudileştirilmesi senaryosunun bir parçası olduğunu vurguluyor.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı, Netanyahu'nun, Hitler'i Yahudileri katletmeye Kudüs Müftüsü Emin el Hüseyni'nin ikna ettiği yönündeki iddiasının bilimsel çalışmalarla desteklenmediğini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Netanyahu: Abbas, Filistinlileri kışkırtmayı bırakmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER