O kayyımlar bakın hangi partiden

AKP’den milletvekili aday adayı olan veya bir yere atanamayan isimlere kayyım piyangosu vurdu. Adana, Aksaray, Manisa’daki şirketler ile Zaman Gazetesi’ne atanan kayyımların tamamının AKP bağlantısı dikkat çekti. İpek Koza Holding'e atanan kayyımlarda yaşanan bu durum, şimdi Zaman Gazetesi ve Adana Burç Okulları ile Adana, Aksaray ve Mersin'deki şirketlerde de yaşandı.

Başarılı okullara kayyım

Kayyım hukuksuzluğu AKP'liler için iş kapısına dönüştürüldü. Yasaya göre şirketlere atanan kayyımların tarafsız olması gerekiyor. Ancak mahkemelerin atadığı kayyımların çoğu AKP'li çıkıyor.

OKULA YÖNETİCİ

Adana'da faaliyet gösteren Özel Adana Burç Okulları'na kayyım olarak M. Ali Önal atandı. 25. Dönem AKP Milletvekili aday adayı olan Önal'ın halen AKP içerisinde yönetici konumunda bulunduğu ortaya çıktı. Önal'ın ayrıca sosyal medya hesaplarından AKP ile ilgili siyasi propaganda yaptığı tespit edildi.

VEKİL ADAYI TEMSİLCİ OLDU

Zaman Gazetesi Ankara Temsilciliği'ne de AKP'den milletvekili aday adayı olmuş Abdurrahman Yusuf Kayabaşı atandı. 2001'de AKP Kırıkkale Kurucular Kurulu üyesi olan Kayabaşı'nın, AKP Kırıkkale İl Yönetimi'nde çeşitli il başkan yardımcılıkları görevlerinde bulunduğu ortaya çıktı. 2007 ve 2015'te AKP'den milletvekili aday adayı olan Kayabaşı, 2010 yılında AKP Kırıkkale İl Başkanlığı için aday olduğu belirlendi.

ESKİLER DE PARTİLİ ÇIKTI

Koza İpek Holding'e kayyım olarak atanan ve Ocak ayında yapılan değişiklikle kayyımlıktan çıkarılan Fatih İçin, AKP İstanbul Başakşehir İlçe Teşkilatı üyesi çıktı. Önceki kayyım heyetinde yer alan ve AKP Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz'ün kardeşi olan Nevzat Demiröz'ün de AKP İstanbul Beylikdüzü İlçe Teşkilatı'na yolsuzluk operasyonun başladığı 17 Aralık 2013 tarihinde üye olduğu tespit edildi. Eski kayyımlardan Yusuf Atmaca'nın AKP İstanbul Sancaktepe İlçe Teşkilatı üyesi olduğu belirlendi.

KOZA'DA AYNI HUKUKSUZLUK

Koza İpek Holding'e atanan kayyımlar da AKP'li çıkmıştı. Mevcut kayyımlardan Arif Yalçın'ın AKP Ankara Keçiören İlçe Teşkilatı'na 30 Aralık 2010'da kaydolduğu belirlendi. Kayyım Hikmet Keleş'in de AKP Çorum İl Teşkilatı'na 7 Ocak 2006'da üye olduğu ortaya çıktı. Kayyım Ali Yazlı da AKP İstanbul Ümraniye İlçe Teşkilatı'na 12 Kasım 2013'te üye oldu.

SİYASİ GEÇMİŞİ OLANLARA GÖREV VERİLMESİ KÖTÜ NİYET

Manisa'da Bilen Özel Eğitim , Melen Özel Eğitim AŞ, Polat Özel Eğitim AŞ, Akfa Eğitim Yayıncılık ve Matbaacılık ile Manisa Gençlik Spor Kulübü Derneği'ne burs ve kurban verdikleri gerekçesiyle 3 kayyım atandı.

2 KAYYIM AKP'Lİ BİRİ MÜDÜR

Kayyım Rıdvan İnan, 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti'den Manisa milletvekili aday adayı olmuştu. Diğer kayyım Erol Aykut'un ise Manisa AKP parti içi Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Üçüncü kayyım Bülent Tekin'in Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olduğu öğrenildi.

KAYYIM TERCİHİ MANİDAR

Şirketlerin avukatı Saadettin Yılmaz, “Kayyımların siyasi geçmişi olan isimler olması bu kararın da siyasi olduğunu gösteriyor. Tarafsız isimler seçilmesi gerekirken tarafgirlerin atanması kötü niyetin göstergesi” dedi.

<< Önceki Haber O kayyımlar bakın hangi partiden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER