Öğrenci Gençlik Sendikası: Aziz Güler, doğduğu topraklarda defnedilecek

Öğrenci Gençlik Sendikası: Aziz Güler, doğduğu topraklarda defnedilecek

Öğrenci Gençlik Sendikası (GEN SEN), Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyon sırasında ölen Aziz Güler'in cenazesinin tüm engellemelere rağmen Türkiye'de defnedileceğini açıkladı.

GEN SEN, Aziz Güler'in cenazesinin Türkiye'ye getirilmesinin Bakanlar Kurulu kararıyla engellenmesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. DİSK'in Şişli'deki genel merkez binasında düzenlenen basın toplantısına; Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, milletvekilleri, sanatçılar ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Toplantı salonuna 'Aziz Güler'in naaşı doğum büyüdüğü topraklara defnedilmelidir' afişi asıldı.

Toplantı başında organize heyeti adına yapılan açıklamada Aziz Güler'in cenazesinin devlet tarafından bakanlar kurulu kararı gerekçe gösterilerek bilinçli bir şekilde verilmediği dile getirildi. Açıklamada Aziz'in cenazesinin doğduğu topraklara İstanbul'a getirmeye kararlı olunduğuna vurgu yapıldı.

GEN SEN adına yapılan açıklamada, "Cenazeye saygı duymayan AKP bu toprakların kültürünü değerlerini de hiçe saymaktadır. Yani bu topraklara saygı duyuyor. Aziz Güler'in ailesini dediği gibi 'hiçbir yasa, karar, yönetmenlik insanlık değerleri üzerinde olamaz'. Ailenin, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarını tüm girişimlerine rağmen cenazemizi vermeyen AKP iktidarına şunu söylüyoruz; Aziz Güler'i istiyoruz ve almak için elimizden geleni yapacağız." denildi.

Toplantıda konuşan Aziz Güler'in kuzeni Burak Güler yasal bir prosedür olmamasına rağmen hükümetin Aziz'in cenazesini vermeye yanaşmadığını ve bunun öncelikle anneye zulüm olduğunu ifade etti.

HDP İstanbul milletvekili Filiz Kerestecioğlu ise Aziz'n dünyaca lanetlenen IŞİD ile mücadele ederken hayatını kaybettiğini ve devletin bu mücadelede hayatını kaybeden gencin cenazesini vermemekle ona saygısızlık yaptığını aktardı. Kerestecioğlu, savaşı başlatanların bugün bu savaşı gençlerin cenazeleri üzerinde sürdürdüğünü ileri dürdü. Aziz'in IŞİD'e karşı savaştığına işaret eden Kerestecioğlu, AKP'yi sözde IŞİD ile mücadele kapsamında İncirlik'i ABD askerine açarken, asıl savaşan gençlere sahip çıkmamakla eleştirdi.

HDP milletvekili Hüda Kaya da, "Öyle bir ülkeye dönüştük ki, Yılarca bu iktidara, 'çocukları öldürme, can alma, kan dökme', demeye çalışıyorduk. 'Kanlar dursun barış olsun' demeye çalışıyorduk. Ama öyle bir noktaya geldik ki artık kan akıtma, can alma, demenin de ötesinde, mezarları yıkma, cenazelerimi ver' deme durumuna geldik." diye konuştu.

Durumu korkunç bir manzara olarak nitelendiren Kaya, bu gençlerin cenazelerinin ne pahasına olursa olsun doğdukları topraklara defnedileceğini belirtti.

Toplantıya katılan HDP milletvekili Levent Tüzel ise mevcut iktidarın halka karşı bir savaş sürdürdüğünü ileri sürdü. AK Parti'nin cenazeler üzerinde Kürt halkına karşı bir sindirme ve intikam alma politikası gütmeye çalıştığını da öne süren Tüzel, "Bu kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Aziz Güler'in cenazesinin Türkiye'ye getirilmesine destek vermek için toplantıya katılan Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Sami Elvan, "Buradan ülkeyi idare eden tek bir kişiye sesleniyorum. Aziz'i vermeyen de odur. Bu ülkenin en tepesindeki insan. Hayatımızla oynayan, her türlü yolsuzluğu ve hırsızlığı ve katilliği yapan kişiye sesleniyorum. Acaba kendisi böyle bir şey yaşasaydı ne yapardı?" diye sordu.

Toplantıya katılan Barış Bloku Sekreteri Gençay Gürsoy da "Bugüne kadar anyasanın, yasaların, ve yönetmenliklerin çiğnendiği çok iktidarlar gördük. Ama insani değerlerin, siyasi ahlakın, insani ahlakının, bu kadar ayaklar altına alınıp çiğnendiği bir döneme ben tanık olmadım." ifadelerini kullandı.



CİHAN
<< Önceki Haber Öğrenci Gençlik Sendikası: Aziz Güler, doğduğu topraklarda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER