Öğretmen yok, görme engelli öğrenciler 3 haftadır evde

Öğretmen yok, görme engelli öğrenciler 3 haftadır evde

Malatya'da ortaokul düzeyindeki görme engelli 24 öğrenci, öğretmen olmadığı için 3 haftadır okula gidemiyor.

MHP Malatya milletvekili adayı Şinasi Kazancıoğlu, kentte ortaokul düzeyindeki görme engelli öğrencilerin öğretmen olmadığı için okula gidemediğini belirtti. Şinasi Kazancıoğlu, seçim gezileri kapsamında Yeşiltepe Mahallesi'ndeki ziyareti sırasında görme engelli öğrencilerin velilerinin sorunlarını dinledi. Vatandaşlar, ortaokul düzeyindeki görme engellilerin okul sıkıntısını dile getirdi.

Kazancıoğlu, burada yaptığı konuşmada, kayısı üretimine destek, hızlı tren konusunda söylenen yalanlar gibi eğitimde de Malatyalılara verilen sözlerin tutulmadığını ifade etti. Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği Okulu'nda öğrenim gören 24 öğrencinin öğretmen olmadığı için 3 haftadır okula gitmediğini dile getiren Kazancıoğlu, "Hem Milli Eğitim Bakanının söylediği hem de Aileden Sorumlu Bakanın söylediği yalanları ve Malatyalı vekilimizin söylediği yalanları sizlere bir kez daha göstermek istedik. Üzülerek söylüyorum. Görme engeli kardeşlerimize bu okulu gösterdiler (Yeşilyurt Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği Okulu). Bu okulun fiziki şartları, görme engellilerin eğitimi için uygun değil. Bu okula 24 görme engelli kardeşimizin hiçbiri gelmemekte. Çünkü öğretmen yok. 4. sınıftan itibaren ders alamıyorlar. Hocalar olmadığı için bu kardeşlerimiz mağdur bir vaziyetteler. 3 haftadan beri bu çocuklar evindeler, bu yüzden devamsızlıktan kalmışlar. Aileler perişan." dedi.

Normalde görme engelliler için Abdulkadir Eriş İlköğretim Okulu'nun tahsis edildiğini anımsatan Kazancıoğlu, "Ama 4. sınıftan sonra hiçbir kardeşimiz okula gelemiyor. Yalan söylüyorlar. Aynen hızlı tren yalanı gibi, kayısı yalanı gibi, çevre yolu yalanı gibi, bu yalanı söylüyorlar. İnşallah en kısa sürede bu mağduriyet giderilir. Ben tekrar tekrar gündeme getireceğim." diye konuştu.

"MALATYA VALİSİ NE İŞ YAPIYOR?"

Görme engelli evladının eğitimi için yıllardır mücadele eden ve yaşadığı mağduriyeti dile getiren Salih Eser, "Şimdi ben şunu söyleyeceğim; birincisi Malatya valisi ne iş yapıyor? İkincisi biz 2014 Şubat ayında Ankara'ya gittiğimizde dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bize söz verdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Aile ve Sosyal İşler Bakanı Ayşenur İslam bize söz verdi. 19 ay olmuş okul yok, öğretmen yok. Bu çocuklar reklam aracı değil. Benim çocuğum 20 gündür okula gitmiyor. Her gün ağlıyor benim okulum nerde. Benim çocuğum okula gitmek istiyor. Burada çocuklarımız kullanarak reklam yapıyorlar. Ben buradan söylüyorum, savcılığa suç duyurusunda bulunuyorum. Bu çocuklar okula gidemiyor." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Öğretmen yok, görme engelli öğrenciler 3 haftadır evde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER