'Öğretmenin öğretmene küskün edildiği ve ötekileştirildiği bir günü kutluyoruz'


Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, 13 yıllık AK Parti iktidarında 'öğretmenin öğretmene küskün edildiği, sendikasından ötürü horlandığı, ayrıştırıldığı, kutuplaştırıldığı ve ötekileştirildiği bir 24 Kasım Öğretmen Günü' kutlamanın ezikliğinin tüm öğretmenlerde hakim olduğunu savundu.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile açıklama yapan Kurt, cumhuriyet tarihi süresince bu iktidar döneminde olduğu gibi öğretmelerin böylesi bir dışlanmaya ve ötekileştirmeye tabi tutulmadığına dikkat çekti. Kurt, kutsal öğretmenlik mesleğinin 13 yıl içinde bilinçli bir şekilde içinin boşaltılarak değersiz ve itibarsız hale getirilerek hoyratlaştırıldığını kaydetti.

Kurt, "Yüce Yaradan'ın inayetiyle bir Öğretmenler Gününe daha kavuştuk. Yine bir 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne iktidarın istediği gibi düşünmeyen öğretmenlerin ötekileştirildiği, horlandığı, dışlandığı, özlük haklarının gasp edildiği ve her türlü hukuksuzluğun zirve yapmasıyla giriyoruz. Hiç bir dönemde böylesi bir dışlanmaya, horlanmaya ve ötekileştirmeye tabi tutulmamıştık." dedi. Öğretmenleri borç altında inim inim inlediğini ay sonunu zor getirdiğini vurgulayan Kurt, öğretmenler için hamasi nutuklar değil, dağ gibi büyüyen sorunların çözülmesinin öncelikli olması gerektiğinin altını çizdi.

Öğretmenlerin boş söz ve hamasi nutuklar duymak istemediğini söyleyen Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Maalesef öğretmenlerin durumu her gün daha da kötüye gidiyor. Biz hamasi sözler duymak istemiyoruz artık. Dünyanın ekonomik anlamda 17. büyük ve güçlü ülkesi olduğumuzu iddia edenlere sesleniyoruz. Eğer güçlü ve büyük bir Türkiye inşa etmek istiyorsanız güçlü devletlerin öğretmenlere verdiği değeri verirsiniz. İkincisi öğretmenlik mesleğini başta mali durumu olmak üzere cazip hale getirir, en zeki çocuklarımızı öğretmenlik mesleğine yöneltirsiniz bu şekilde geleceğin güçlü ve büyük Türkiye'sinin temelini atmış olursunuz. Büyük Atatürk'ün döneminde aylık 23 cumhuriyet altını alan öğretmenimiz kendisi hesaplasın bugün kaç lira alıp ne hale getirildiğini?

Parti referansıyla görevlendirdiğiniz ücretli öğretmenlik uygulamasına son verip bu gençleri kadroya alıp hali hazırdaki öğretmenleri Türk Eğitim Sen üyesi diye dışlayıp her türlü yetkisini gasp ettiniz. Cumhuriyet tarihi süresince mevcut Bakan Nabi Avcı'nın dönemi dahil olmak üzere Türk Milli Eğitimi böylesi bir yaz boz tahtasına çevrilmemişti." CİHAN
<< Önceki Haber 'Öğretmenin öğretmene küskün edildiği ve ötekileştirildiği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER