Okul binasını yıkmakla övünüyordu ama...

Yolsuzluk iddiaları üzerine ortaya atılan paralel safsatası başı sıkışan siyasetçilerin sığındığı liman haline geldi.

AKP'li Aksaray Belediye Başkanı okula dozerle girdi

Siyaseten trajikomik olayların yaşandığı Türkiye’de AKP’li Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı da paralel safsatasına dört elle sarılanlardan. Yazgı, kendi çocuklarının da hizmet hareketine yakın okullarda okuduğunu göz ardı ederek başarıları ile göz dolduran eğitim müesseselerine terör yuvası demekten çekinmemiş, dahası okul binalarını da kaçak ilan edip iş makinelerinin önünde fotoğraf çektirerek yıktırmıştı.

Şehir halkının, kamu kaynaklarının ve vergilerin amacı dışında kullanıldığını dilden dile konuştuğu belirtilirken hizmet kurumlarına savaş açan AKP’li Belediye Başkanının icraatları eleştiriliyor. Aksaray'da konuşulanlara göre yolsuzluklar, kamu kaynaklarının hor kullanılması ile ilgili olaylarsa ayyuka çıkmış durumda.  İşte onlardan bazıları

Yıktırdığı okul binası önünde böyle poz vermişti

ŞEHRİN İÇİLEBİLECEK SUYU YOK

1- İkiyüz bin kişilik şehirde halkın büyük kısmının musluktan akan suya güvenemediği için evlerdeki suyu içmediği ve bunun için birçok Aksaraylı'nın sokak başlarındaki mahalle çeşmelerinden evlerine su taşıdığı ifade ediliyor. Bidonlarla su taşımak zorunda kalan Aksaraylıların bu durumdan şikayetçi olduğu belirtiliyor.

YIK-YAP ANITLAR

2- Belediye Başkanı Yazgı bir önceki dönemde döner kavşaklara yapılan heykeller, havuzlar ve sembollerin büyük çoğunluğunu yıkıp yerine yeni heykel ve maketler yaptırdı. İsraf sayılabilecek yık-yap şehir düzenlemelerinde maliyet milyonlarca lirayı buldu. Aksaray meydanında su serinleme topu denilen küre yıkıldı, yerine saat kulesi dikildi. Şehre Kılıçarslan, Genç Osman, Somuncu Baba anıtları dikildi, Adese kavşak havuzu yıkıldı, yerine AB anıtı dikildi. Ağaçlı kavşağa Aksaray anıtı dikildi. Aksaray'a önce Kılıçarslan anıtı yapıldı, beğenilmedi sökülüp Jandarma Kavşağı'na yerleştirildi. Yap-boz maliyet milyonlarca lira oldu. TOKİ kavşağa iddialara göre 1 milyon TL maliyetle yıldızlı anıt yapıldı. Malaklı köpeği anıtına da milyonlar harcandı. Yık-yap şeklinde yapılan bu anıt ve heykel inşaatlarıyla kamu kaynaklarının çarçur edildiği ve Aksaray’a faturasının yaklaşık 15 milyon TL’yi bulduğu öne sürülüyor.

ESKİ TERMİNAL ESNAFI SIKINTIDA

3- İddiaya göre Şehirdeki eski terminalin yıkılıp yerine yeni alışveriş merkezi yapılmasında da bir dizi usulsüzlük yaşandı. Bazı görevlilerin rüşvet aldığı öne sürülürken burada dükkan sahibi olmak isteyen esnafa da adil davranılmadığı ifade ediliyor.
<< Önceki Haber Okul binasını yıkmakla övünüyordu ama... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER