"Okuldaki AKP propagandasına sessiz kalan Milli Eğitim müdürü istifa etmeli"


Afyonkarahisar'da AKP'nin bir okulun bahçesinde yaptığı siyasi propaganda amaçlı seçim çalışmasına tepkiler devam ederken Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın olayla ilgili araştırmanın akıbeti konusunda sessizliğini koruyor. Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, YSK'nın seçim maddelerinin açıkça belli olduğunu belirterek, okul bahçesinde siyasi propagandaya sessiz kalan Milli Eğim Müdürü Metin Yalçın'ın suç işlediğini, görevinden istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Kamu Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, YSK'nın 298 sayılı seçim kanununun 63 maddesinin göre kamu idaresini sınırlandırdığını söyledi. Memurların siyasilerin propagandasına destek vermesi, aracılık etmesi, kullandırmasının kesinlikle yasak olduğunu ifade eden Şenol, "Milli Eğitim Müdürü seçim yasaklarını bir anlamda deldiği için suç işlemiştir. Hala ses çıkmamıştır. Seçim yasakları delindi, bu konuda Milli Eğitim Müdürü hala sessizliğini koruyor, çıkıp açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz. Bu tür sessiz kalarak sorumluluktan kaçamaz." dedi.

"BENİM HABERİM YOK DEYİP İŞİN İÇİNDEN ÇIKILMAZ"

Aktif Eğitim Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu da, okulların, mabetlerin siyasetin bulaşmaması gereken yerler olduğunu belirterek, bu konuda ihmal varsa araştırma yapılıp gereğinin yapılması gerektiğini söyledi. Hatipoğlu, "Bu durum başkalarına kötü örnek olmamalı. Milli Eğitim Müdürü 'benim haberim yoktu' deyip işin içinden sıyrılmamalı. Ya da en azından okul müdürünün haberi olmalıydı. Buna izin verilmemeliydi. Ortada bir de 'biz yaparız bu devlet bize ait biz istediğimizi yaparız' anlayışı var. Bu devlet herkese ait, bu okullar devletin malı, kamunun malıdır. Belli bir partinin malı değil. Siyasetin buralara girmesi çok üzüntü vericidir. Meydanların suyu mu çıktı da okullara kadar iniliyor." diye konuştu.

"MÜDÜRLER SAVCILIĞA ŞİKAYETÇİ OLSUN, İNANALIM"

MHP İl Başkanı Raşit Demirel de Milli Eğitim Müdürünün okulunun bahçesinde yapılan mitingden haberi yoksa derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi. Demirel, "Sayın valimizin de bu işe el atarak derhal soruşturma açmasını bekliyoruz. Milli Eğitim Müdürü ve Okul Müdürü bu yükü kaldıramıyorlarsa derhal görevlerinden istifa etsinler. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Afyon'un çocukları göçmen çocukları değil, okuma hakları ellerinde alınmaz, siyasi tercihleri etkilenemez. Siyaset AK Parti sayesinde çirkinleşmeye başladı artık. Camilerden sonra ilkokullara bile girmeye başladı." dedi.

"OKULLARIMIZI SİYASETLE KİRLETMEYİZ"

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan da siyasetin girmemesi gereken yerlerin okullar, camiler ve kışlalar olduğunu söyledi. Buralara siyasetin girmesi durumunda insanları derinden yaralayacağını ifade eden Ercan, şunları söyledi: "AKP'liler buna nasıl cüret gösteriyor? Milli Eğitim Müdürü de göz yumduysa resmen seçim suçu işlemiştir, hatta vicdanen kabul edilebilecek bir durum değildir. Artık meydanlarda eline Kur'an-ı Kerim alıp kutsal değerlerimizi siyasi malzeme yapanlardan her şey beklenir."

MHP İl Başkan Yardımcısı Recep Yaman da Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürünün görevini kötüye kullandığını söyledi. Yaman, "AKP her yeri babalarının çiftliği gibi görmekten vazgeçmeli. Önümüzdeki seçimlerde vatandaş bunlara en iyi cevabı verecektir. Bir sürü meydan varken neden bir okul tercih ediliyor. 'Bunlar bizim malımız evimiz' gibi bir dayatmayla bir mesaj vermeye çalışıyorlar. Diğer partilerde o zaman okulların veya diğer kurumların bahçelerini işgal ederse ne olacak?" diye konuştu.

SEÇİMLERDE DEVLET İMKANLARI KANUN MADDESİ:
YSK devlet memurları ve kamu mallarıyla ilgili durumu 298 sayılı Seçim Kanunu'nun 63'ncü maddesinde düzenlenmiş. 'Memur ve hizmetlileriyle her türlü araç gereç imkanlarını siyasi bir partinin veya bağımsız bir adayın emrinde veya herhangi bir siyasi veya propaganda faaliyetinde çalıştırmaları, kullanmaları veya kullandırmaları yasaktır' ifadelerine yer veriliyor.

Ayrıca 2015 seçim yasakları kapsamında YSK resmi seçimin başlangıcı 10 Mart 2015'den 6 Haziran 2015'e kadar açık yerlerde propaganda başlığı altındaki maddede ise şunlar belirtiliyor: Seçim zamanında, genel yollar üzerinde mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerle ilçe seçim kurullarınca gösterileceklerden başka meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasak olduğu 298/ 50-1 nolu kararında belirtilmiştir.

CİHAN
<< Önceki Haber "Okuldaki AKP propagandasına sessiz kalan Milli Eğitim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER