Ömer Çelik: Uluslararası toplumun tarihine geçecek iki yüzlülük


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Birleşmiş Milletler'in 'Türkiye'ye sınırını aç' çağrısını eleştirerek, "Birleşmiş Milletler ve diğer odakların Türkiye'ye sınırını aç çağrısında bulunmasını hayretle karşılıyoruz. Uluslararası toplumun tarihine geçecek iki yüzlülük olarak değerlendiriyoruz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Suriye'deki sığınmacıları misafir etmeye devam ettiklerini ve 10 milyar dolara yakın para harcadıklarını anlattı. Çelik, "Bunun karşısında özellikle AB'nin sadece göçmen politikası temelinde ilişkileri canlandırmak gibi bir siyasete girmemesi gerektiğini, bunun küresel bir sorun olduğunu maalesef bu duyarlılıklarımız, taleplerimiz karşılık bulmadı. Ne maddi, ne manevi Türkiye'nin hiçbir şekilde altına girdiği bu yükü paylaşmak konusunda yeterli bir destek görmedik. Birleşmiş Milletler ve diğer odakların Türkiye'ye sınırını aç çağrısında bulunmasını hayretle karşılıyoruz. Uluslararası toplumun tarihine geçecek bir iki yüzlülük olarak değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımızdan 'biz şanla şerefle ölümden kaçan insanları misafir ediyoruz, buna rağmen eleştiriliyorsak, sadece Suriye değil bütün sınırlarını açalım' tepkisi geliyor." ifadelerini kullandı.

"LAVROV'UN AÇIKLAMALARI ARTIK SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ AÇIKLAMALAR"

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye'nin IŞİD ile görüştüğü noktasındaki sözlerini değerlendiren Çelik, "Lavrov'un açıklamaları artık son kullanma tarihi geçmiş açıklamalar. Türkiye batıdaki pek çok ülkeden daha önce DAEŞ adlı terör örgütünü terör örgütü olarak tanımlamış. Bundan bahseden Lavrov'un ülkesi ve Rusya'daki silahlı kuvvetleri şimdiye kadar doğru düzgün tek bir DAEŞ hedefini vurmamıştır." şeklinde konuştu.

"VEKALET SAVAŞINDA SAHADA YUVARLANAN BİR FUTBOL TOPU GİBİ"

PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesi halinde nasıl bir karşılık alacağını bildiğini belirten Çelik, şöyle devam etti: "PYD fiili bir durum oluşturarak Suriye'nin diğer halklarını kendisine düşman ediyor. Bizim açımızdan PYD'nin silahlı kolu bir terör örgütüdür. Bugün bir takım geçici ittifaklar kurarak bölgede derinlik yarattıklarını düşünmeleri kendileri için hayaldir. Şu anda da büyük güçlerin Suriye'de yürüttüğü vekalet savaşında sahada yuvarlanan bir futbol topu gibi çeşitli güç ilişkileri içine giriyorlar. Burası çıkmaz sokaktır."

İsrail ile ilgili görüşmelere de değinen Çelik, "Bununla ilgili olarak tazminat, özür şartları ve Gazze'deki ambargonun kaldırılması vardır. Başbakan ve cumhurbaşkanımız görüşmelerinde İsrail ile ilgili konu açıldığında net bir şekilde özür ve tazminatla birlikte Gazze'ye insani yardımlarının önünün açılması gerektiğini bu şart yerine gelmeden bir normalleşme olmayacağını ifade ettiler. Biz Mescidi Aksa'ya dönük olarak yapılan bir takım tarizkar tutumları kınıyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ömer Çelik: Uluslararası toplumun tarihine geçecek iki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER