Özdağ: Akademik ortamın yeniden tesis edilmesi için güvenlik tedbirleri alınmalı


MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, üniversitelerin terör örgütlerinin kampları haline geldiğini söyledi. 'Bugün Sur neyse, Cizre neyse, Silopi neyse Hacettepe de odur. Fırat'ın katilleri kampüslerde, rektörlüklerdedir.' diyen Özdağ, "Teröristler okulları kurtarılmış bölgeler haline getirmiştir. Yapılması gereken bu hain, satılmış, ahlaksızların üniversiteden bekletilmeden atılmasıdır. Üniversitelerin huzurlu, güvenli hale getirilmesi, akademik ortamın yeniden tesis edilmesi için güvenlik tedbirleri acilen alınmalıdır. Herkes görevini yapmak yapmayacaksa hesap vermek zorundadır." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Hacettepe Üniversitesi'nde önceki gün yaşanan öğrenci olayına değinen Özdağ, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen'in, olaylar sonrasındaki tavrını eleştirdi. Hacettepe Üniversitesi rektörünün görevinin, üniversite içinde eğitimin sağlıklı bir şekilde yapılmasının koşullarını oluşturmak, teröristlere üniversitesinde yaşam izni vermemek olduğunu kaydeden Özdağ, "Hacettepe Üniversitesi'nin Ankara'nın göbeğinde bir Kandil'e dönüşmesine imkan vermemek, bu öğrenci kılıklı eşkıyaların okuldaki öğrencileri terörize etmesini engellemek. Öğrencilere, Hacettepe'nin kantininde saldıranların benzerleri Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de askere, polise saldırıyor. Bunların arasında bir fark yok. Bir bölümü dağda, bir bölümü şehirde, bir bölümü de Hacettepe Üniversitesinde, Ankara Üniversitesinde ve diğer üniversitelerde." diye konuştu.

Üniversitelerin açıkça terör örgütünün kampları haline geldiğini kaydeden Özdağ, "Bugün Sur neyse, Cizre neyse, Silopi neyse Hacettepe de odur. Fırat'ın katilleri kampüslerde, rektörlüklerdedir. Ankara'da bombalı saldırı düzenleyenler 'sözde öğrencilerdir.' Askere, polise, sivile kurşun sıkanlar bunlardır. Terör örgütünü meşrulaştıranlar, destek metinleri imzalayanlar bu 'sözde akademisyenlerdir.' Evlatlarımız saldırıya uğrarken susan, göz yuman, destek veren bu 'sözde idarecilerdir.' Teröristler okulları kurtarılmış bölgeler haline getirmiştir. Yapılması gereken bu hain, satılmış, ahlaksızların üniversiteden bekletilmeden atılmasıdır. Üniversitelerin huzurlu, güvenli hale getirilmesi, akademik ortamın yeniden tesis edilmesi için güvenlik tedbirleri acilen alınmalıdır.Herkes görevini yapmak yapmayacaksa hesap vermek zorundadır." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Özdağ: Akademik ortamın yeniden tesis edilmesi için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER