Özel Aziziye Okulları'na 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası

Özel Aziziye Okulları'na 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası

Erzurum Özel Aziziye Okulları, okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılmasının hedeflendiği, 'Beslenme Dostu Okul Projesi' kapsamında sertifika aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ülke genelinde birlikte yürüttüğü 'Beslenme Dostu Okul' uygulaması kapsamında Özel Aziziye okulları beslenme dostu ilan edildi. Özel Aziziye Okulları önceki yılllarda da çevreci olması nedeniyle, 'Beyaz Bayrak' ödülüne layık görülmüştü.

Özel Aziziye Okulları Müdür Yardımcısı Yasin Güngör, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerden yüz akı ile çıkarak 'Beslenme Dostu' sertifikası almanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Güngör, sundukları eğitim kalitesi kadar öğrenci beslenmesine de önem verdiklerine dikkat çekerek, "Eğitim alanında birçok kurum tarafından yapılan denetimlerde yüksek puan alarak alnımızın akıyla çıktık. Okulumuz, bir kez daha 'Denetlenebilir' olduğunu ispat etmiş bir eğitim kurumu olmuştur. Okulun kurum kalitesinin artmasında emeği geçen; okul öğrenci meclisine, okul aile birliği üyelerine, okul öğretmenlerine ve idarecilerine çok teşekkür ederim." dedi.

Güngör, okul beslenmesinin önemli ve asla ihmale gelmeyecek konu olduğunu da dile getirerek, "Okul çağında beslenme çok önemli. Çünkü çocuklar okul öncesinde şekillenir. Yetişkin çağında etkili olan olumlu davranışlar çocukluk döneminde kazanılır. Küçük yaştan itibaren sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlığını disiplin edinenler hayat boyu daha mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşayabiliyor." diye konuştu.

Önceden 'Beyaz Bayrak' ödülü aldıklarını hatırlatan Güngör; kurum olarak çevreye ve eğitime verdikleri önem ile kalite standartlarının üzerine ulaşmayı hedeflediklerin ikaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Özel Aziziye Okulları'na 'Beslenme Dostu Okul' sertifikası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER