Özhaseki'ye onur ödülü


Kayseri'de yapılan Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde İl Kutlama Komitesince AK Parti milletvekili adayı Mehmet Özhaseki'ye Ahilik Onur Ödülü verildi. Törene katılan Mehmet Özhaseki, esnaflıktan geldiğini ve bu nedenle esnafların halinden iyi anladığını söyledi.

Ahilik Haftası açılış programı Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Törende konuşan Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Mehmet Özhaseki'nin yerelde Kayseri'ye çok hizmet ettiğini ve bu hizmetlerini genelde sürdüreceğini belirtti. Alan, Mehmet Özhaseki'yi 'Ahi Babası' olarak gördüklerini kaydetti.

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç de yaptığı konuşmada Mehmet Özhaseki'ye Kayseri'ye vermiş olduğu hizmet ve esnaf sanatkara vermiş olduğu değerden dolayı teşekkür etti. Övüç daha sonra Mehmet Özhaseki'ye Ahilik Haftası İl Kutlama Komitesince hazırlanan 2015 yılı Ahilik Onur Ödülü'nü verdi.

Teşekkür konuşmasında kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu ifade eden Özhaseki, "Esnaflığın ne olduğunu, sorunlarının neler olduğunu çok iyi biliyorum. Bugüne kadar hangi sorunlarla gelindiyse çözmek için elimden geleni yaptım" dedi. Belediye başkanlığı döneminde esnaflıktan gelmenin avantajlarını kullandığını da belirten Özhaseki, "Bir esnaf çocuğu olarak öğrendiklerimi belediyede uygulamaya çalıştım. Borçlu aldığım belediyeyi kasası dolu olarak bıraktım. Hamdolsun gözüm arkada değil" diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Özhaseki'ye onur ödülü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER