Polisi şoke eden gece yarısı telefonu

Kentteki 3 polise yönelik suikast iddiası üzerine Şanlıurfa Emniyeti’nde çalışan bütün polisler gece saat 02.00’de cepten arandı. İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirten polislerin aileleri de büyük panik yaşadı.

Polisi şoke eden gece yarısı telefonu

Şanlıurfa İstihbarat Şube Müdürlüğü, 24 Temmuz gece yarısı aldığı bir istihbarat sonucu örgütün 3 polise daha silahlı saldırı planladığını tespit etti. Örgütün telsiz konuşmalarını deşifre eden İstihbarat Şube ekipleri, hedefte olan polislerin isimlerini ve yerini tespit edemeyince, İstihbarat Şube Müdürü Rüştü Yılmaz, Haberleşme Şube’ye emir vererek tüm personelin telefonla aranarak uyarılması talimatı verdi. Bunun üzerine Haberleşme Şube’de görevli personel, bütün amirlikleri konuyla ilgili bilgilendirdi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın oluruyla verilen talimat üzerine bütün polisler gece saat 02.00 sularında tek tek aranarak bilgilendirildi.

MOTİVASYONU BOZULDU

Emniyet personelinin sıkıntılı günler geçirdiği süreçte gece yarısı cep telefonlarıyla aranarak suikast uyarısı yapılmasının polislerin moral motivasyonunu olumsuz etkilediği öğrenildi. Bölgede görev yapan bir komiser, yaşanan durumun psikolojilerini altüst ettiğini belirtti. Konuyla ilgili bilgi veren komiser, “Gece telefonla aranmamız ailelerimizde de paniğe sebep oldu. Eşim sabaha kadar yatakta oturdu. Diğer arkadaşların eşleri de benzer krizleri yaşamış. Kendi güvenliğimizden geçtik, ailemizin sağlık ve psikolojik güvenliğinden endişe etmeye başladık” dedi.

UYGULAMA YANLIŞ

Uygulamanın yanlışlığını anlatan komiser, “Böyle bir istihbarat alındığında görevde olan personel telsizle uyarılır. Nöbetçi amirler teyakkuzu artırır. Gerekirse takviye ekipler çağrılır. Ama telefonla aranma talimatı ne kadar basiretsiz müdürlerin emrinde olduğumuzu gösterdi” değerlendirmesinde bulundu.

Telefonla tüm personelin aranmasının moral motivasyonu olumsuz etkileyeceğini belirten terör uzmanları da, tüm teşkilatın üst düzey alarm durumuna sokulmasının uygunsuz olduğunu belirtti. Uzmanlar, her alarm durumunda böyle davranılması halinde söz konusu hassasiyetin ciddiyetini yitireceğini ve gereken hassasiyetin gösterilmeyeceğini vurguladı.

BUGÜN
<< Önceki Haber Polisi şoke eden gece yarısı telefonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER