AKP seçimle ilgili beklenen tarihi açıkladı

Hüseyin Çelik: AK Parti 27 Ağustos'ta olağanüstü kongreye gidiyor..

AKP seçimle ilgili beklenen tarihi açıkladı

AKP sözcüsü Hüseyin Çelik AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yeni genel başkan seçmek için kongre yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül görevini 28 Ağustos'ta Başbakan Erdoğan'a devredecek. AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik'in konuşmasından notlar:

- AK Parti 27 Ağustos'ta Olağanüstü Kongreye gidecek.

- 28 Ağustos'ta aramızdan bir milletvekili, başbakanlık görevini devralacaktır.

- Sayın Başbakanımız görevi devralana kadar başbakanlık görevini sürdürecektir.

- Abdullah Gül'den devralacağına göre bizim yeni bir genel başkan ve başbakanla yola devam etmemiz gerekiyor. Daha önce de açıkladık seçilecek olan kişi hem genel başkan hem de başbakan olacak. - . Hatırlarsanız 2002’de başbakanımız seçime sokulmadığı için genel başkandı, Sayın Abdullah Gül hükümeti kurdu. O bir zaruretti arkadaşlar, bugün böyle bir zaruret yok arkadaşlar.

- Adayınız kim diye soracaksınız. Biz bu MKYK'da isimlendirme üzerinde durmadık. Başbakan tüm üyelerle, milletvekilleriyle gerekli görülen diğer yetkililerle ortak akılla bir isim üzerinde anlaşıp kongreye o isim üzerinden gideceğiz.

- Önümüzdeki günlerde kimse AK Parti'de kavga gürültü patırtı çatışma beklemesin.
- Gül'ün AKP'ye dönmesinden doğal bir şey olamaz... - Bu tarih (kongre tarihi) Gül'ün gelmesiyle ilgili değil, Sayın Başbakan'ın gitmesiyle ilgilidir. - Üç dönem kuralına tabi birisi de olabilir, birinci dönemde olan birisi de ikinci dönemde olan birisi de olabilir. - (27 Ağustos tarihi için) Bu sadece Başbakan'ın görüşü olsa MKYK toplantılarına gerek olmaz. - Kongrede sadece genel başkan seçimi olacak... - (Seçmen sandığa küstü mü? sorusu üzerine) Öyle bir ihtimal yoktur.
<< Önceki Haber AKP seçimle ilgili beklenen tarihi açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER