Ankara kulislerini sallayan cumhurbaşkanı adayı!

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Başkanı cumhurbaşkanlığı hakkında da yeni açıklamalar yaptı.

Ankara kulislerini sallayan cumhurbaşkanı adayı!


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayları konusunda ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını soran gazetecilere çarpıcı bir cevap verdi. Kılıçdaroğlu CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı hakkında "Türkiye Cumhuriyeti'ne Bir kadının cumhurbaşkanı seçilmesini doğru buluyorum. Bu isim bizim partimizin içinden değil. Fakat düşündüğümüz birden fazla kadın isim var, yıpratmak istemem. Herkesin gönlünden biri geçer ama bu ismi gazetelerden okuyoruz." sözleri kulisleri hareketlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun kadın bir adayı işaret etmesinin ardından gözler Ümit Boyner'e çevrildi. Güldal Mumcu ve Emine Ülker Tarhan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı için daha önceden ismi geçmişti.


"Partimizde cumhurbaşkanı olacak çok kişi var"

Yeni anayasa çalışmaları, cumhurbaşkanlığı seçimi ve başkanlık sistemine ilişkin soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Ben, Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçileceğine inanmıyorum. Nedeni, herkesi kucaklayan bir kişi değil. Agresif, herkesi suçlayan, herkese hor bakan bir kişiliği var ve bu, gün geçtikçe artarak devam ediyor. Böyle bir kişinin Türkiye Cumhuriyeti'ne cumhurbaşkanı seçilmesi Türkiye için felaket olur" diye konuştu.

Bir kadının cumhurbaşkanı olmasını arzu ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, iyi eğitim almış, dünyayı bilen, insanları seven, sevecen bir kadının Türkiye'yi temsil etmesinden yana olduğunu söyledi. Bu aşamada isim telaffuz etmesinin doğru olmayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sizin partinizin içinde mi bu hanımefendi?" sorusuna, "Bizim partimizin içinde değil" cevabını verdi.

Partisinin Zonguldak milletvekili Mehmet Haberal'ın isminin de gündeme geldiğinin ifade edilmesi ve "Kendisini düşünür müsünüz?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Niye olmasın. Bizim partimizde cumhurbaşkanı olacak çok kişi var. Diğer partilerde de var" dedi.


KULİSLER GÖRE ÜMİT BOYNER
Kılıçdaroğlu'nun kadın bir adayı işaret etmesinin ardından gözler Ümit Boyner'e çevrildi. Boyner, hem Meclis dışından olması hem de son zamanlarda AK Parti hükümeti özellikle de Erdoğan'la karşı karşıya gelmesiyle en çok konuşulan isim oldu.
<< Önceki Haber Ankara kulislerini sallayan cumhurbaşkanı adayı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER