MHP'de Ankara sancısı

2013 yerel seçimleri öncesinde MHP'de Ankara sancısı yaşanıyor...

MHP'de Ankara sancısı

Mansur Yavaş'a kapıları sonuna kadar kapatan Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP), yeni isimler üzerinde çalışırken Ankara konusunda ikiye ayrıldığı iddia edildi. Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'ın başını çektiği grubun Mevlüt Karakaya gibi isimler üzerinde durduğu, Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin tarafından gelen itirazlarıın ise partiyi kitlediği belirtildi.

Gazeteport kaynaklı habere göre, Balgat yönetimi, Mansur Yavaş'ın üzerini çizerken şimdilik iki aday üzerinde duruyor. Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya gibi isimleri dillendirirken Şefkat Çetin ise Gazi Üniversitesi eski rektörlerinden Rıza Ayhan'ın ismi üzerinde duruyor.

ANKARA ÜZERİNDEN BİLEK GÜREŞİ

MHP kulislerine göre Ankara adaylığı için Rıza Ayhan şimdilik liste başı; ancak Balgat'ta bu ismin adaylığına karşı çıkanlar var. Bu karşı duruşun temel nedeni ise Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin... İddialara göre Çetin, son kongrenin ardından güçlenerek partiye geri döndü ve teşkilatlar üzerinde güç tazeledi. Çetin'in Ankara için hazırladığı listede ise Rıza Ayhan'ın dışında Osman Durmuş ve Kemal Çevik gibi isimler yer alıyor.

TURGUT ALTINOK İSMİ GÜNDEMDE

Bu arada AK Parti'den istifa eden Turgut Altınok'un ismi bir kez daha gündemde. Altınok'u büyükşehir için hazırlayan Durmaz ekibi, muhtemel yasal sorunlar için de yedek bir liste hazırladı. Hakkında açılan bir dava sebebiyle mahkeme süreci devam eden Altınok'un adaylığı engellenirse listede yer alan Mevlüt Karakaya ve Mustafa Edrem gibi isimler gündeme getirilecek. Parti içinde Altınok'un adaylığına karşı çıkan Şefkat Çetin'in ekibi ise seçimlerde kasetlerin bir kez daha gündeme gelebilme ihtimalini öne sürüyor.

<< Önceki Haber MHP'de Ankara sancısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER