Bakan olduğunu bakın nerede öğrendi

Kabine değişikliğinin ardından görevi sona eren isimler ve yeni gelen bakanlar neler söyledi?

Bakan olduğunu bakın nerede öğrendi

Kabine değişikliğini kürsüden indiğinde öğrendi

Görevden alınan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kabine değişikliğini katıldığı bir programda önüne getirilen bilgi notundan öğrendi. Bakan Şahin bir törende yaptığı konuşmada “Bu ülkeye hizmet eden, taş üstüne taş koyan herkese selam ve saygılarımız olsun. Bu ülkeye hizmet eden bu ülke insanına, gençliğine, sağlığına, eğitimine güvenliğine emek verip ter döken, yüreğini ve imkanını ortaya koyan herkese saygı duyuyoruz” dedi.

Bakan Şahin kürsüde yaptığı konuşmasının ardından imza törenine geçtiği sırada kabinedeki değişikliği kendisine sunulan bilgi notundan öğrendi. Şahin, notu okuduktan sonra koruma müdürüne “Doğru mu? diye sordu. Kısa sürelik duraklamanın ardından bilgi notunu cebine koyan Şahin ardından imza törenine geçti.

"Beni heyecanlandıran bir görev"

İçişleri Bakanlığı'na getirilen AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, TBMM'de İçişleri Komisyonu'ndaki makamında milletvekillerinin tebriklerini kabul ederken duygularını şu sözlerle ifade etti:

''43 yıl önce burslu öğrencisi olduğum, 41 yıl önce de memur olarak başladığım daha sonra da her kademesinde görev yaptığım bir bakanlıkta, bakan görevine getirilmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyorum. Benim için ailem için özelikle de temsilcisi olduğum Mardin ili için çok onurlu bir görevdir. Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza, devletimize şükranlarım vardır. İnşallah layık olmaya çalışacağız. Hayırlı olmasını dilerim.''

''Bakanlık sizin için sürpriz oldu mu?'' sorusuna ise Güler, ''Tabii bu tür görevler herkesin beklediği görevlerdir. Benim için de... Bu mesleğe emek veren bir insan olarak beni heyecanlandıran bir görev'' karşılığını verdi.

Bakan olduğunu Edirne'de öğrendi

Sağlık Bakanlığı'na getirilen Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliği Edirne'deki programı sırasında öğrendiğini söyledi. 

''Allah ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin'' diyen Müezzinoğlu, bir gazetecinin ''Bakanlık bekliyor muydunuz?'' sorusuna, ''Yok, beklemiyordum. Bekliyor olsam Ankara'da olurdum. Bugün Edirne programlarını yaptık. Benim de az önce haberim oldu. İşimiz hizmet. Sağlıklı değerlendirmelerle önümüzdeki dönemde daha iyi olması için çalışacağız'' cevabını verdi.

1992 yılından itibaren siyaset yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

''Hep şansımla ilgili bir duam vardı. Ülkem ve milletim adına üstlendiğim sorumluluklarımın hakkını ve hesabını verebilmeyi Rabbim bana nasip etsin. İnşallah Edirnemiz için de ülkemiz için de bizim ailemiz için de hayırlı olur. Tabii eşim, çocuklarım ve ben biraz zorlanacağız. Rabbim bana bu ülkede şerefli, onur duyduğum görevler nasip etti, inşallah bunun da hakkını ve hesabını verebilmeyi nasip edecektir.''

"Çok güzel bir 10 sene geçirdik"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlar  Kurulu'ndaki değişikliğe ilişkin, ''Allah'a şükürler olsun çok güzel bir 10 sene  geçirdik'' dedi. Akdağ, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki resmi ziyaretlerinin  ardından Ankara'ya döndü. Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapan Akdağ, ''Allah'a  şükürler olsun çok güzel bir 10 sene geçirdik. İnşallah daha nice 10 seneleri  ülkemize, milletimize hizmetle geçireceğiz'' dedi.

Saydam'ın rekorunu kıramadı

Yerini Mehmet Müezzinoğlu'na bırakan Recep Akdağ, yaklaşık 14 yıl Sağlık Bakanlığı yapan Refik Saydam'ın rekorunu kıramadı.

Türkiye'nin ilk Sağlık Bakanı Dr. Adnan Adıvar, 3 Mayıs 1920-10 Mart 1921 tarihleri arasında görev yaptı. Adıvar'dan sonra aynı bakanlığa atanan Dr. Refik Saydam ise Türkiye'nin bu görevi en uzun süre yapan Sağlık Bakanı unvanına sahip. 10 Mart 1921-20 Aralık 1921, 30 Ekim 1923-21 Kasım 1924 ve 4 Mart 1925-25 Ekim 1937 arasında 3 dönem Sağlık Bakanlığı yapan Saydam, 3. bakanlığı döneminde bu görevi kesintisiz olarak 12 yıl süreyle yerine getirdi. Saydam, toplam 13 yıl 10 ay bakanlık yaptı.

18 Kasım 2002'den beri aralıksız Sağlık Bakanlığı yapan ve bu göreve 4. kez atanan ilk Sağlık Bakanı unvanına sahip olan Akdağ ise yaklaşık 10 yıl 2 ay bu bakanlıkta kaldı. Akdağ, aynı görevi genel seçime kadar sürdürseydi Saydam'ın rekorunu kıracaktı.

"Hiçbirimiz için sürpriz değil"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayİstanbul dönüşü Ankara Esenboğa Havalimanı'nda, Bakanlar Kurulu'ndaki değişiklikle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Yeni bakanlara başarı dileyen Günay, şöyle konuştu:

''Uzun zamandır zaten böyle bir şey konuşuluyordu. O açıdan hiçbirimiz için sürpriz olduğunu zannetmiyorum. Her görevin bir son dönemi vardır. Önemli ve güzel olan o görev bittiği zaman beraber çalıştığınız insanların sizin için iyi düşünmesidir. Çalıştığınız alanda iyi izler bırakmış olmaktır. Herkesin de galiba özellikle siyasette Allah'tan dileği budur. Bu 5,5 yıllık sürenin sonunda çalıştığım bütün alanlarda hem arkamda iyi hatıralar hem de iyi izler ve arkadaşlar bıraktığımı düşünüyorum. Böyle bir görev dönemi sonunda, bana bu duyguları yaşattığı için Allah'a şükrediyorum.'' 

Ertuğrul Günay, bir gazetecinin, ''Kabinedeki değişiklik açıklanmadan önce İstanbul'daki bir programda yaptığınız konuşmada veda izlenimi vermiştiniz. Değişikliği önceden biliyor muydunuz?'' sorusuna, ''Allah bazı şeyleri malum eder'' yanıtını verdi.

Kabinenin tek bekar bakanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirilen Ömer Çelik, yıllardır Erdoğan'ın siyasi danışmanlığını yürüten isimlerden biriydi. Öte yandan Çelik kabinedeki tek bekar bakan.

Atamalar Resmi Gazete'de 

Bakanlar Kurulu'ndaki değişiklik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Anayasa'nın 109 ve 113'üncü maddeleri uyarınca Mardin  Milletvekili Muammer Güler İçişleri Bakanlığı'na, Adana Milletvekili Ömer Çelik  Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı Milli Eğitim  Bakanlığı'na ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı'na atandı.

<< Önceki Haber Bakan olduğunu bakın nerede öğrendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER