CHP'de işler fena karıştı!

CHP'yi sarsan istifada geri adım gelmedi. Son krizde ikiye bölünen partide bundan sonra nelerin yaşanacağı merak konusu...

CHP'de işler fena karıştı!

CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusu ile Kürt milliyetini eşdeğerde gördüremezsiniz" sözleri, partisinin politikalarından bir süredir rahatsız olduğu iddia edilen Adıyaman Milletvekili Salih Fırat için bardağı taşıran son damla oldu. Fırat istifa etti; kararını parti genel merkezine faks yolu ile iletti. Ancak devreye giren yöneticilerin çabasıyla sürpriz istifa işleme konulmadı. Hatta Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Salih Fırat'ın istifasını geri çekeceğini açıkladı. Fakat Salih Fırat dün akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamayla tartışmalara noktayı koydu. Fırat istifa kararından geri adım atmayacağını, milletvekilliği görevine bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı. 

Bu gelişme üzerine CHP'de sular daha da ısındı. Salih Fırat'ın istifasının ardından partideki Kürt kökenli vekiller İzmir milletvekili Güler’in sözlerinden dolayı cezalandırılmasını isterken, başını Süheyl Batum’un başını çektiği ulusalcı kanat ise “Güler’in sözlerinin arkasındayız, arkadaşımızı yem etmeyiz” diyerek tavrını koydu. İki kanadın arasında kalan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, tercihini ulusalcılardan yana yaptı. Partideki yeni krizin mimarı olan Güler, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından "İstifa etmeme gerek olan bir durum söz konusu değil" açıklamasında bulundu. Şimdi CHP’deki Kürt kökenli vekillerin tavrı merakla bekleniyor.

Öte yandan CHP'den istifa eden Salih Fırat'a AK Parti'den yeşil ışık geldi. AK Parti Adıyaman milletvekili Mehmet Metiner, istifasını açıkladığı gün Fırat'a teklif yapmış; parti kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söylemişti. Fırat bir destek de AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'dan geldi. Siyaset dünyasının konuştuğu istifa kararını değerlendiren Aydın, "Kendisi CHP'li idi. CHP İl Başkanlığı yapmış, CHP'de bilinen bir isimdir. Bir önceki seçimde de CHP'den aday olmuş, kıl payı kaçırmıştı. Son seçimde de vekil olarak seçilmişti. Ancak vekil olup, Ankara'ya gelince CHP Genel Merkezi'nin tavrını ve çıkmazlarını görünce kendi takdiriyle istifa etmeyi uygun buldu. Şu anda AK Parti'ye geçişle ilgili bir durumu yok. Siyasi kararları kendi verecektir. CHP'de halen devam eden tek parti siyasetine karşı, kişisel, olumlu bir duruş sergiledi. Şu aşamada bağımsız olarak görev ifa edeceğini söylüyor. Ama oturulup,konuşulmuş, planlanmış hiçbir şey yok. Yarın öbür gün, geçer mi geçmez mi bilemem. Ama benim sevdiğim, onurlu, kişilikli, ilkeli bulduğum bir arkadaş. Kişisel görüşüm, birlikte çalışmak isterim, ileride AK Parti'ye geçmek isterse, oturur konuşuruz. Öyle bir süreç gelirse buna zaten partimizin yetkili organları karar verir" şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber CHP'de işler fena karıştı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER