CHP'li vekil basın toplantısına bakın neyle çıktı!

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ithal etin fiyatının düşmemesi için Et Balık Kurumu depolarındaki yerli üretim etlerin piyasaya sürülmediğini ileri sürdü.

CHP'li vekil basın toplantısına bakın neyle çıktı!

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Et ve Balık Kurumu’nun depolarında bulunan etlerin piyasaya sürülmemesi ve sağır etine, at, eşek ve domuz eti karıştırılmasını Meclis’e getirdiği karkas etle protesto etti.  

Öğüt, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Gıda, Tarım ve  Hayvancılık Bakanlığı'nın da açıkladığı gibi, Türkiye'deki bazı müesseselerin at,  eşek ve domuz eti katkılı gıdalar üretiğini söyledi.

Bu durumun bir nedeninin de etin pahalı olmasından kaynaklandığını  savunan Öğüt, ''Vatandaşımıza at, eşek, domuz eti yediren ve onu denetlemeyen  anlayış, ne yazık ki Et ve Balık Kurumu depolarındaki etlerimizi piyasaya  sürmüyor'' dedi.

Ensar Öğüt, çok sayıda Et ve Balık Kurumu deposunun dolu olduğunu, bu  nedenle satmak için hayvanını getiren üreticilere Temmuz ayına gün verildiğini  belirtti. Bilgi Edinme Yasası'na göre, ülke genelinde kombinaların depolarında et  miktarını öğrenmek için başvuruda bulunduğunu kaydeden Öğüt, ancak kendisine  cevap olarak depolama kapasitesinin verildiğini dile getirdi.
         
Öğüt, şöyle devam etti:

 ''Bizim köylümüzün ürettiği kaliteli eti Et Balık Kurumu'nun depolarında  tutuyorsunuz, vatandaşa pahalı et yediriyorsunuz. Dışarıdan getirilen ithal etin  fiyatı düşmesin, ithalatçı zarar etmesin diye, Et Balık Kurumu depolarındaki  yerli üretim etler piyasaya sürülmüyor. Bu sefer vatandaş at, eşek, domuz eti  bulup satmaya kalkışıyor.

Sayın Başbakan, müslüman ülkesinde bunlar yapılıyor. Bunlardan haberiniz  var mı? Gelin lütfen bizim etimizi mundar etmeyin. Et Balık Kurumu'ndaki  etlerimizi piyasaya sürün.''

Kendisine mektup yazan bir vatandaşın, kredi çekmek için talepte  bulunduğunu ancak Ermenistan sınırında olduğu gerekçesiyle tarım arazisinin  ipotek kabul edilmediğini anlattığını söyleyen Öğüt, ''Bir yandan açılım yapıp  Türkiye'yi bütünleştirmeye çalışıyorsunuz, bir yandan Ermenistan sınırındaki  vatandaşın toprağını teminat kabul etmiyorsunuz'' diye konuştu.

Öğüt, yerli üretim etin piyasaya sürülmemesini protesto etmek için basın  toplantısına et getirdi.


<< Önceki Haber CHP'li vekil basın toplantısına bakın neyle çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER