Cumhurbaşkanı Gül operasyonla ilgili ilk kez konuştu!

Abdullah Gül: Mahkemeler bağımsız ve tarafsızdır. Bir yolsuzluk varsa üstü kapanmaz. Herkesin yargı sürecine saygılı olması lazım.

Cumhurbaşkanı Gül operasyonla ilgili ilk kez konuştu!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 17 Aralık operasyonu ile ilgili ilk kez konuştu. Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Türkiye'de son 10 yılda köklü reformlar yapıldığını belirterek, "Bütün bunların yapıldığı bir ülkede herhangi bir yolsuzluk veya yanlışlık söz konusu olursa bunların üstü falan kapanmaz, kapanamaz. Bunun bilin çünkü Türkiye bundan 15-20 sene önceki Türkiye değil" dedi.
Gül, "Devlet içinde paralel yapılanma var mı" şeklindeki soruya, "TSK, polis ya da yargı gibi kurumlarda çalışanların bireysel olarak farklı ideolojileri olabilir. Ancak bunlar kamu dışında meşrudur. Devlette çalışanlar kurum kararlarına, Anayasa'ya bağlıdır. Başka bir otorite ya da dayanışma söz konusu olamaz. Bu temel ilkedir" diye yanıt verdi.
KABİNE REVİZYONU
Gül, kabinede yapılacak revizyonla ilgili olarak da "Başbakan yurda döndükten sonra görüşeceğiz ve Sayın Başbakan gerekli açıklamayı yapacak" dedi.

Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Yapılacak şey şeffaf bir ülkede işler nasıl oluyorsa bu şekilde olmasını hep beraber takip etmek. Tabii ki düşünceler, görüşler yazılır, çizilir ama bunlara ne kadar ilkeli bir şekilde bakılırsa o kadar bu memleketin yararına olur. İlkeli dediğim şey de şu: Dediğim gibi demokratik hukuk devletinde standartlar nasıl olursa hep öyle olacaktır"
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanı Gül operasyonla ilgili ilk kez konuştu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER