Davutoğlu'ndan ses kaydını yayınlayanlarla ilgili çok çarpıcı açıklama!

Bakan Ahmet Davutoğlu, Suriye toplantısındaki bilgilerin sızmasına sebep olan ses kaydıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.

Davutoğlu'ndan ses kaydını yayınlayanlarla ilgili çok çarpıcı açıklama!

Youtube’da açılan bir hesaptan Dışişleri Bakanı’nın makam odasında yapılan Suriye zirvesinin ortam dinlemesiyle elde edilen ses kaydı yayınlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Davutoğlu ‘TC’ye savaş ilanı’ dedi ve bunu yapanların, Suriye rejimiyle iş birliği içinde oldukları aşikar, El-Kaide ile de iş birliği içindeler” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, güvenlik toplantısının illegal dinlenmesinin Türkiye'nin ulusal güvenliğine bir saldırı olduğunu belirterek, "Bunu yapanların, Suriye rejimiyle iş birliği içinde oldukları aşikar, El-Kaide ile de iş birliği içindeler. O toplantı, IŞİD'in oradaki askerlerimize yönelik güvenlik tehdidi karşısında, terör yapılanmasına dönük olarak tedbirlerin konuşulduğu bir toplantı" dedi. 

Türkiye gibi ülkelerin bulundukları coğrafya gereği kritik dönemler yaşadıklarına işaret eden Davutoğlu, olağanüstü dönemlerde kriz yönetimi için yürütülen bir mekanizma bulunduğunu ve en üst düzey yetkililerin katılımıyla bu toplantıların yapıldığını ifade etti. Geçmişte de Libya'dan Türk vatandaşlarının tahliyesi gibi kritik konularda bu tür toplantılar gerçekleştirildiğini ve gayet verimli işleyen bir mekanizma yürütüldüğünü belirten Davutoğlu, "Bu gelişme, her şeyden önce Türkiye'nin ulusal güvenliğine bir saldırıdır" diye konuştu. 

Birçok ülkede teknolojik imkanlar kullanılarak bu tip olaylar yaşandığını ve Wikileaks olayıyla son derece gizli evrakların yayımlandığını hatırlatan Davutoğlu, "Ancak burada tabii bu şekilde bir tutumun, böylesi bir yaklaşımın çok da kritik bir dönemde sergilenmiş olması kamuoyumuzun her şeyden önce çok üzerinde dikkatle durması gereken konudur" dedi. 

Davutoğlu, "Aynen bir uçağı hava sahasını ihlal etmesi gibi bizim mahremimizi ihlal eden bir gelişmedir ve bir siber saldırıdır. Biz, bu çerçevede her türlü tedbiri alacağız, alıyoruz" ifadesini kullandı. 

Bu şekilde onlarca toplantı yapıldığını yineleyen Davutoğlu, "Bunun yayınlanması veya bu konuda böyle bir düzenek kurulması, hepsi araştırılıyor. En geniş kapsamlı soruşturma yapılacak. Bu devlete yönelik bir saldırıdır" değerlendirmesinde bulundu. 

Vatan gazetesinin haberine göre, söz konusu dinlemenin bir "ortam dinlemesi" olduğuna işaret eden Davutoğlu, bu konularda her zaman son derece hassas bir yöntem benimsediklerini belirterek, "Son 4 yıl içinde çok kritik dönemlerde, hatta daha öncesinde de onlarca böyle toplantı olmuştur ama herhangi bir şekilde dışarı yansımadı. Ama bunun oluş şartları en detaylı şekilde incelenecek" diye konuştu. 


"BÖYLE BİR İHANET KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

"Verilmek istenen mesaj, eğer Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir zaafını ortaya koymak gibi bir art niyete dayanıyorsa, bu art niyetle hareket edenler böyle bir zaafa hiçbir zaman izin verilmeyeceğini de görecektir" diyen Davutoğlu, zamanlamaya da dikkati çekerek, "Seçimlerden iki gün önce bu zamanlama manidar olabilir" ifadesini kullandı. 

Toplantının muhtevasında tahrifatlar bulunduğunu vurgulayan Davutoğlu, bunu yapanların hesap vereceğini, Türkiye'nin böyle bir ihaneti karşılıksız bırakmayacağını kaydetti. 

<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan ses kaydını yayınlayanlarla ilgili çok... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER