Devlet Bahçeli'den sert tepki, ağır ifadeler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı öncesinde, rüşvet, yolsuzluk ve kara para aklama soruşturması ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Devlet Bahçeli'den sert tepki, ağır ifadeler

"Türkiyemiz tarihinin en talihsiz dönemini yaşamaktadır" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Rüşvet soruşturması gittikçe büyümüştür. Öyle suçlamalar vardır ki bunların birisi bile doğruysa hükümetin yerinde durması mümkün değildir. Suçlamalar hafife alınacak türden değildir. Şüpheliler kıskıvrak yakalanmıştır. Bu gelişme yakın tarihin en önemli olayı olup iktidarın maskesini indirmiştir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, AK Parti hükümetinin yolsuzluk konusundaki sicilinin çok kabarık olduğunu vurgularken, "11 yıldır hakkında yolsuzluk çıkmayan çok az bakan olmuştur. Başbakan, belediye başkanı olduğu dönemdeki dosyalarından aklanmış değildir. Merakımız şudur; AKP'li bu zihniyet parayı ayakkabı kutusuna koyuyorsa acaba ayakkabıyı nereye iliştirmektedir?" dedi.

MHP Lideri Bahçeli, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin buhranlı bir dönemden geçtiğine işaret eden Bahçeli, "Tüyler ürperten yolsuzluk haberleri 2013 yılına damga vurmuştur. 2013'ün bitmesine 2 hafta kala başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu son yılların en büyük vurgunu. Hükümet ahlaken iflas etmiştir. Devlet içler acısı bir durumdadır. AKP hükümeti şaşkın titrek ve çaresizdir" ifadelerini kullandı.

Yolsuzluğun Türkiye'yi sardığını ve AK Parti'de yolsuzluk dosyası çıkmayan vekil sayısının çok az olduğunu dile getiren Bahçeli, "Artık her şeyin tadı tuzu kaçmıştır. Gelişmeler çok tehlikeli, itina ile takip ediyoruz. Ortadaki bu dehşet iddia ve suçlamaların sonuna kadar gidilmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir. Güneşi balçıkla sıvamak mümkün değildir. Soruşturma objektif olarak yapılmalı. Hırsızlığı örtme girişimi faiziyle geri dönecektir. Hükümetin kaçacak hali kalmamıştır" diye konuştu.

Hukukun şeffaf olduğu sürece Türkiye'nin kazanacağına dikkat çeken Bahçeli, şöyle konuştu:

"AKP hükümeti rüşvet kirine tepeden tırnağa bulaşmıştır. Siyaseti kuşatan çok katmanlı bir rüşvet ağı var. Acaba siyasete girip de bu kadar zenginleşen alın teri dökmeden köşeyi dönen kaç başbakan Türk siyasetine mal olmuştur?

AKP hükümetinin yolsuzluk konusundaki sicili çok kabarıktır. 11 yıldır hakkında yolsuzluk çıkmayan çok az bakan olmuştur. Başbakan, belediye başkanı olduğu dönemdeki dosyalarından aklanmış değildir. Merakımız şudur; AKP'li bu zihniyet parayı ayakkabı kutusuna koyuyorsa acaba ayakkabıyı nereye iliştirmektedir?"
<< Önceki Haber Devlet Bahçeli'den sert tepki, ağır ifadeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER