Hüseyin Çelik: TIR durdurmak haddini bilmezliktir

AK Parti sözcüsü Çelik, arama yapılan TIR'larla ilgili, 'Haddini bilmezliktir." diye konuştu..

Hüseyin Çelik: TIR durdurmak haddini bilmezliktir

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Ankara Günlüğü programına katılan AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Çelik, durdurulup aranan TIR'larla ilgili, "Durdurulan TIR'lar haddini bilmezliktir. TIR'daki malzemenin ne olduğu hiç kimseyi ilgilendirmez. MİT yasası belli, kimse kafasına göre arama yapamaz. Bu savcılar kimin adına bu işleri yapıyor? Yanlış yapan savcı hesap verir" diye konuştu.

TIRLAR ARANAMAZ MI?

Konuya ilişkin bilgi veren hukukçular hiç kimsenin dokunulmazlığının olamayacağını belirterek ''MİT görevlilerinin görevleriyle ilgili suçları için Başbakanlık'tan izin alınması gerektiğini, ancak bir suçun görev suçu olup olmadığını değerlendirmek içinse önce ona ilişkin delillerin toplanması gerektiğini'' ifade ediyor. Delil toplama aşamasında savcıların gerekli tahkikatı yapma hakları olduğunu belirten hukukçularTIR'ın aranacağını, suç unsuru bulunursa delilleriyle birlikte Başbakanlık'tan izin isteneceğini, Türkiye'de hiç kimsenin suç işleme ve hukuktan kaçma lüksünün olamayacağını ifade ediyor.


İşte Çelik'in açıklamalarından bazı satır başları:

- Kamu menfaati, yerindelik savcının işi değil. Yapılan Anayasa değişikliğiyle yargının yerindelik kararı veremeyeceği hükmü getirildi. 

- Neyin kamu menfaati olduğuna, neyin kamu menfaati olmadığına savcı karar veremez. Onu aramak onun yetkisinde midir değil midir? 

- Eğer savcı o TIR’da bir arama yapacaksa MİT yasasının 26. maddesine göre Başbakan’dan izin alması lazım. Bunu yapmadığına göre…

- HSYK, üzerine vazife olmayan bir iş yapmıştır. HSYK yargılama müessesi değil. Yargının lojistiğini yapan bir kuruldur.

-HSYK'nın yapısının değişmesine ihtiyaç var, kilit ana muhalefettir ama başında evlere şenlik bir genel başkan var.

- Şu anda maalesef belli noktalar Türkiye'yi zora düşürmek için Ak Parti'nin aleyhine olsun diye mücadele ediyor. AK Parti'ye zarar verelim derken Türkiye'nin ayağına sıkmayalım. Gezi Olayları sırasında şu kadar insan öldürüldü, paletler altında ezildi diyen kimse, bunun içinde gazeteler de var, kim dezenformasyon yaptıysa bugün de onlardır. 

- Bizde yargı bakımsız yargıydı. Biz onu düzelttik.

- Şubat ayında 10 bin öğretmen ataması yapılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün mallarına tedbir konulmasının belediye başkanlığı adaylığıyla bir ilgisi yok.


<< Önceki Haber Hüseyin Çelik: TIR durdurmak haddini bilmezliktir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER