Kılıçdaroğlu'ndan sert 'yolsuzluk' tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu, "Helal paranın ayakkabı kutusunda ne işi var?" diye sordu ve ekledi...

Kılıçdaroğlu'ndan sert 'yolsuzluk' tepkisi

CHP Merkez Yönetim Kurulu yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğulu parti genel merkezinde kameraların karşısına geçti. Tek gündem maddesi yolsuzluk ve rüşvet operasyonuydu. 
Adli Kolluk Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe tepki gösterdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu: "Helal paranın alın teriyle kazanılmış bir paranın ayakkabı kutusunda ne işi var. İlk kez yolsuzlukları savunan bir Başbakan'la karşı karşıyayız. Yönetmeliği çıkaran bakanların içinde adı yolsuzluğa bulaşan da var. Savcı talimat verirse önceden hırsızlara haber verilecek. O yönetmelikleri asla dikkate almayın. Barolar süratle dava açmalı." 

Halk Bankası Genel Müdürünün evi Kılıçdaroğlu'nun hedefindeydi. "Yargıya müdahale ediliyor" diyen CHP lideri çete iddialarını eleştirdi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: "Nasıl oluyor da bu parayı evinde saklıyorsun. O genel müdürünün evine o ayakkıbısının içine milyon dolarları çeteler mi yerleştirdi? 10'a yakın kasayı çeteler mi yerleştirdi? Para sayma makinalarını çeteler mi yerleştirdi? Ve nasıl olur da bu çeteler bunları yerleştirirken bu çocukların yatak odalarına yerleştirirken bunların hiç haberi olmuyor. "

Emniyet içindeki operasyona da sert tepki gösterdi Kılıçdaroğlu:

"Sen 11 yıldır iktidardasın bunlar devletin polisi bunları da mı çete devletin içine yerleştirdi. Devletin içindeki savcıya sen nasıl çete diyebilirsin."
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan sert 'yolsuzluk' tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER