Meclis'te tansiyon yükseldi!

AK Parti, komisyon teklifi ile CHP'nin önerisini birleştirmek istedi. Ancak, CHP'den sert tepki geldi. MHP ise hile yapıldığını iddia etti.

Meclis'te tansiyon yükseldi!

Meclis'te bu sefer araştırma komisyonu tartışması tansiyonu yükseltti. 

MHP'li Oktay Vural: "Bu külliyen yalandır. Teröre çözüm değil. İmralı'da Oslo'da yaptığınız mutabakatı kabul içindir. Burada araştırma söz konusu değildi. "

"Tutanaklara geçti…Tutanaklara geçmesi için değil. Yok böyle bir şey. Ne yapalım.. Elma armut birbirine karıştırılamaz…"

AK Parti çözüm sürecini izlemek için Meclis'te kurmak istediği araştırma komisyonu ile CHP'nin teklifini birleştirmek istedi. CHP'nin cevabı "Hayır" oldu. Grup Başkanvekili Muharrem İnce "Biz imzamızı çektik" dedi. 

CHP'li Muharrem İnce"İmzaları çektik. Önergemiz düştü. Sırıtarak imza attılar önergemizin altına... Böyle bir gelenek yok…"

"Bu ahlak dışı, etiğe aykırı, anayasa aykırı her şeye aykırı…"

"Biz nasıl çözülür diyoruz. AKP nasıl destek veririz diyor. Bizi neden alet ediyorsun… "

Komisyon kurulmasına toptan karşı çıkan MHP "AK Parti hile yapıyor" dedi. 

Mehmet Şandır: "Sayın başkan bir hile ile karşı karşıyayız. Muhtemelen bugüne kadar görülmemiş bir hile…" 

AK Parti ise "Bir usulsüzlük yok" deyip komisyon teklifinin arkasında durdu. Ancak Grup Başkanvekili Mahir Ünal son sözünde "Sürçü lisan" etti. 

Mahir Ünal"Bizim önerimiz tüzüğe aykırıdır. Özür diliyorum. "Sürç-ü Lisan" ettim uygundur…"

Ahmet Aydın"Eğer CHP'nin verdiği önergeye imza atıyorsak bu ne kadar ciddi olduğumuzun göstergesidir." 

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un usul tartışması açma önerisi ise CHP ve MHP'den kabul görmedi. 

Muharrem İnce: "Emir kulları suçuna ortak etmek için gitmiş imza atmış. İstemiyorum sizinle beraber olmak. Çekin bizim önerimizi. Düştü önerimiz…"

Mehmet Şandır: "Burada bir hile var. onun için bunu gündeme alamazsınız…"

Tansiyonun yükselmesi üzerine Sadık Yakut grup başkanvekilleri ile görüşmek için ara verdi. Ancak aradan sonra da tartışmalar devam etti. CHP ve MHP'li üyelerin başkanlık kürsüsüne yürümesi üzerine oturuma yeniden ara verildi. 

Öte yandan, AK Parti'nin çözüm süreci ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önergesinin CHP ve BDP önergeleri ile birleştirilerek görüşülmesini öngören grup önerisi kabul edildi. 

<< Önceki Haber Meclis'te tansiyon yükseldi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER