Muammer Güler İçişleri Bakanlığı görevini devretti

İçişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Muammer Güler, görevini yeni bakan Efkan Ala'ya devretti.

Muammer Güler İçişleri Bakanlığı görevini devretti

Devir teslim töreninde konuşan Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, yargılama için bekledikleri tek şeyin kanuna, hukuka uygun, kanuni delillerle oluşturulmuş, tuzaklanmamış dosyaların önlerine konulması olduğunu belirtti. Güler, operasyonun başlangıcından itibaren soruşturmaya hiçbir etkilerinin olmadığını savunarak ''gerek şahsıma, gerek aileme, temsilcisi olmaktan onur duyduğum Mardinliler'e ve milletime söylüyorum: Soruşturmaya hiçbir dahlimiz olmamıştır. Hiçbir etkimiz olmamıştır. Zaten her şeyin baştan kurgulandığı bir operasyon olmuştur.'' dedi.

Güler'in "Soruşturmaya hiçbir dahilimiz olmamıştır, hiçbir etkimiz olmamıştır" sözleri ise tartışılmaya başlandı. Kamuoyu, soruşturmanın başladığı 17 Aralık gününden 25 Aralık'a kadar görevde kalan Muammer Güler'in bakanlığının son günlerinde yaşanan Emniyet'te yüzlerce polisin, onlarca Emniyet Müdürünün ve amirinin görev yerinin değiştirilmesini, İstanbul Emniyeti'nde KOM, MALİ ve Terörle Mücadele şubesinde görev yapan yüzlerce polisin pasif göreve atanmasını, sorgu için çağrılan İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube müdürünün savcıya teslim edilmemesini ve Emniyet müdürlüklerine basın mensubu girişinin yasaklanmasını açıklamalara çelişki olarak yorumladı.

Güler'in bunun yanı sıra 2005 yılında Ak Parti eliyle hayata geçirilen 'Adli kolluk hizmetleriyle ilgili yönetmeliğin' hızla değiştirilerek soruşturmalar için bilgi verme zorunluluğunun getirilmesi gibi konularla ilgili herhangi bir yorumda bulunmaması dikkati çekti

<< Önceki Haber Muammer Güler İçişleri Bakanlığı görevini devretti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER