Süper Lig için korkutan istatistik

Süper Lig 18 takımla oynanmaya başladığından bu yana ilk yarı ligin son sırasında tamamlayan sadece 3 takım ligde kalmayı başarabildi.

Süper Lig için korkutan istatistik

Süper Lig’in 18 takımla oynanmaya başladığı 1994-1995 sezonundan bu yana, ilk yarı ligin son sırasında tamamlayan sadece 3 takım ligde kalmayı başarabildi. 16 takım ise bir sonraki sezon alt ligde mücadele etmekten kurtulamadı.

Bu 3 takım şimdilerde çok zor dönem geçiren Kocaelispor ile Malatyaspor ve PTT 1. Lig’de küme düşmeme savaşı deren Denizlispor

KURTAR’A GÜVENDİLER

1999-2000 sezonunda ligin ilk yarısını 12 puanla tamamlayan Kocaelispor, ligin son haftasında ise 40 puanla 12. sırada yer aldı. Körfez ekibi, Güvenç Kurtar döneminde başladığı o sezonu teknik direktör değişikliğine gitmeden tamamladı.

İLDİZ, ARICA DEĞİL DOĞAN KURTARDI!

Yücel İldiz ile 2001-2002 sezonuna giren Malatyaspor, beklemediği sonuçlar aldı. İldiz döneminde ligin ilk 3 haftasında puan alamayan sarı-kırmızılı ekip, 4. haftada göreve Erdoğan Arıca’yı getirdi. Ancak Malatyaspor yönetimi Arıca’nın da 3 haftada puan alamasıyla birlikte yoluna Ziya Doğan ile devam etme kararı aldı. Doğan, ilk çıktığı karşılaşmada Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup etti. Ziya Doğan’ın Malatyaspor’u 11 haftada 12 puana topladı ve ligin ilk yarısını 12 puanla tamamladı.

İkinci yarıda Ziya Doğan ile Malatyaspor fırtınası esti. Sarı-kırmızılı ekip, ligin ikinci yarısında oynadığı 17 karşılaşmadan 28 puan toplayan ligi 40 puanla 13. sırada tamamladı.

DENİZLİ KENDİNİ KURTARDI, FENERBAHÇE’Yİ YAKTI

2005-2006 sezonu ise Türk futbol tarihine altın harflerle kazındı! Denizlispor, son hafta Fenerbahçe ile kendi sahasında 1-1 berabere kalınca sarı-lacivertlileri şampiyonluktan etti ve Galatasaray kupayı müzesine götürdü.
Sezona Giray Bulak ile başlayan Ege temsilcisi, ilk galibetini almak için 6. haftayı beklemek zorunda kaldı. Denizlispor, Malatyaspor’u 1-0 yenerek moral buldu. Ancak Bulak dönemi çok sürmedi. 7. hafta Gaziantepspor’a 2-1 yenilen yeşil-siyahlılarda Giray Bulak dönemi sona erdi. 8. haftadaki Sivasspor karşılaşmasına takımın başında Kenan Atay çıkarken, 9. haftada Denizlispor’un yeni teknik direktörü Nurullah Sağlam oldu. Sağlam’ın Denizlispor’u ilk maçında Manisaspor ile 1-1 berabere kaldı.

İlk yarıyı 13 puanla tamamlayan Denizlispor, ikinci yarıda 24 puan topladı. Son hafta Fenerbahçe’nin şampiyonluk, Denizlispor’un ise kümede kalma maçı sezonun kaderini belirledi. 16 dakika uzatma oynanan mücadelede Mustafa Keçeli, takımının tek golünü atarken Fenerbahçe skoru 1-1 yapmasına rağmen galibiyet golünü bulamadı. Son hafta Malatyaspor’un Gaziantespor’a 1-0 yenilmesiyle Denizlispor ligde kaldı.

ANKARASPOR ‘BAY’ GEÇİLDİ

PFDK, 15 Eylül 2009 tarihinde Ankaraspor’u küme düşürdü. Ankaragücü ile arasında bağ olduğuna karar veren kurul, “Müsabakaların ve ligin dürüstlüğünü, kamuoyunun ligin dürüstlüğüne ilişkin algısını zedeleyecek nitelikte olması” kararını vererek Ankaraspor’u bir alt lige düşürdü.

O sezon Ankaraspor’un kazandığı puanlar rakibe verildi. Takımlar, Ankara ekibiyle oynayacağı haftaları ‘bay’ geçti.

PUAN EŞİTLİĞİ

2012-2013 sezonunda Akhisar Belediyespor ile Mersin İdman Yurdu ligin ilk yarısnı 15'er puanla tamamladı. Akhisar 18. sırada, Mersin ise 17. sırada ligin ilk yarısını tamamladı. Mersin İdman Yurdu, ligin ikinci yarısında sadece 8 puan toplayınca Süper Lig’e veda etti. Akhisar Belediyespor ise bambaşka bir kimliğe büründüğü ikinci yarıda 27 puan toplayarak ligi 14. sırada 42 puanla tamamladı.

KAYSERİ TAKIMLARI VE ELAZIĞSPOR İÇİN TEHLİKE

Spor Toto Süper Lig’in ilk yarsını küme düşme hattında kapatması garantilenen 12'şer puanlı Kayserispor ile Kayseri Erciyesspor ve 10 puanlı Elazığspor’u ligin ikinci yarısında zorlu dönem bekliyor.
<< Önceki Haber Süper Lig için korkutan istatistik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER