Torba yasada AKP’den son dakika golü

Torba yasa tasarısını görüşmek üzere olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’na AKP’nin son dakika önergeleri damgasını vurdu.

Torba yasada AKP’den son dakika golü

Ataşehir Finans Merkezi arazisi CHP’li Ataşehir Belediyesi’nden alınarak AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne bağlandı. AKP’nin verdiği bir diğer önergeyle ise TİB Başkanı’na mahkeme kararı olmadan site kapatabilmesi için yeni imkanlar verildi.

Torba tasarıya AKP dün gece yeni maddeler ekledi. Buna göre, İstanbul’da Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinin sınırları yeniden belirlendi. Ali Ağaoğlu’nun da inşaat yaptığı Ataşehir Finans Merkezi’nin arazisi kanunla AKP’li Ümraniye Belediyesi’ne bağlandı. Muhalefet partileri düzenlemenin Ağaoğlu’na rant sağlamak amacıyla yapıldığını söyledi. Söz konusu arazinin içerisinde CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin hizmet binası da bulunuyor. Muhalefet partilerinin sert tepkisini çeken düzenleme ile, Ataşehir’e ‘Barbaros Mahallesi’nin 04 karayolunun güneyinde kalan kısmı’ bırakıldı. Bu arazi birkaç ay önce mahkemelik olmuş, mahkeme de arazinin Ataşehir Belediyesi’nin olduğuna hükmetmişti. AKP kanunla mahkeme kararını aşmış oldu.

CHP, MHP ve HDP milletvekilleri kürsüden ‘rant’ için bu değişikliğin yapıldığını vurgularken, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Twitter hesabından, “Bir mahalle çalmamışlardı... Onu da yaptılar. ... HIRSIZ VAR..” diye yazdı. CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer de kürsüden, “Bu değişiklik projesi o bölgedeki büyük müteahhitlerin, hani şu anlı şanlı Ağaoğlu gibi büyük müteahhitlerin projesidir. Bunu açıkça söyleyin, deyin ki: ‘Müteahhitler istedi, biz de bunu yapıyoruz. Ataşehir Belediyesi’nin başkanlık binasının olduğu yeri alıyorsunuz değerli arkadaşlar, farkında mısınız? Bu konunun altında yatan asıl sebep, finans merkezini, Ataşehir gibi muhalif, hiçbir zaman da alamayacaklarını düşündükleri CHP’nin elinden kurtarmak. Yeni bir teklif daha getirin, Ataşehir Belediyesi’nin ismini de değiştirelim, Ali Ağa belediyesi yapalım.” diye seslendi. Tasarıdan önce AKP ile yaptıkları görüşmede anlaşmaya vardıklarını belirten MHP’li Yusuf Halaçoğlu da “Yeni madde eklemeyin dedik, siz de kabul ettiniz, ama şimdi bu önergeyi getiriyorsunuz. Hani söz vermiştiniz. Şimdi bunu neden getiriyorsunuz? Artık sizinle ne anlaşılır ne de konuşulur, ayıptır.” dedi. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise yapılan bu değişiklikle, 150 trilyon liralık inşaat harcının, Ataşehir ilçesinden Ümraniye ilçesine geçtiğini söyledi.

TİB BAŞKANI ARTIK İSTEDİĞİ İNTERNET SİTESİNİ DOĞRUDAN KAPATABİLECEK

AKP’nin verdiği ve kabul edilen diğer bir önerge ile Te­le­ko­mü­ni­kas­yon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) Milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi gerekçeleriyle, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, erişimin engellenmesi talimatını verebilmesi karara bağlandı. Buna göre daha önceden mağdur olan kişinin başvurusu üzerine kapatılan internet siteleri artık TİB Başkanı’nın doğrudan talimatıyla kapatılabilecek. Yeni durum ile birlikte hükümetin uygun bulmadığı internet sitelerinin yayınlarını durdurmak için hakim veya savcı kararına gerek olmadan TİB Başkanı’nın talimatı yeterli olacak. Ayrıca yü­küm­lü­lü­klerini ye­ri­ne ge­tir­me­yen içe­rik, yer ve­ya eri­şim sağ­layı­cı­sı­na TİB Baş­kan­lığı tarafından verilen ‘2 bin liradan 10 bin liraya kadar’ para cezasında rakam ‘2 bin liradan 50 bin liraya’ çıkarıldı.
<< Önceki Haber Torba yasada AKP’den son dakika golü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER