Putin'den yeni Türkiye açıklaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Aralık 17 2015
Paylaş
X Post
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu yılki basın toplantısına gazetecilerden rekor ilgi gördü. Yaklaşık 1400 gazeteci, toplantı için akreditasyon yaptırdı. Ancak hepsinin Putin’e soru yöneltme şansı çok az. Bu nedenle bazı gazeteciler, Putin’in dikkatini çekebilmek adına üzerinde Rusya’da popüler olan siyasi içerikli sloganlar yazılı özel pankartlar hazırladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bir problemle karşılaşıldığında insanlar normalde birbiriyle iletişim kurup açıklama yaparlar. Ancak uçağımızı düşürdükten sonra Türkiye, bunun yerine NATO'nun arkasına saklandı" dedi. "Şu anda bize mevcut durum gösteriyor ki anlayış sağlamak Türk hükümetiyle biraz zor. Onlar bizi arkamızdan vurdular bu durumla" diyen Putin, "Bu yüzden de hükümetler arasında şunu görüyorum ki, gelecek görmüyorum" ifadesini kullandı. Putin, "Türk yönetiminin İslamlaştırma politikası yüzünden Atatürk herhalde mezarında ters dönmüştür" diye konuştu.
Putin, geleneksel yılsonu basın toplantısında Türkiye-Rusya krizine ilişkin değerlendirmede bulundu.
Putin'in açıklamalarından satır başları şöyle:
Türkiye yönetiminin uçağımızı düşürmesini, dostça bir adım olarak değil düşmanca bir adım olarak değerlendiriyoruz.
TÜRKİYE NATO'NUN ARKASINA SAKLANDI
"Türkiye bizimle iletişim kurmak yerine yerine NATO'nun arkasına saklandı"
Bir problemle karşılaşıldığında insanlar normalde birbiriyle iletişim kurup açıklama yaparlar. Ancak uçağımızı düşürdükten sonra Türkiye, bunun yerine NATO'nun arkasına saklandı.
BİRÇOK TÜRK YÖNETİCİYLE GÖRÜŞTÜM
Biz Türkiye ile işbirliğini reddetmedik. Antalya’ya G20 zirvesine gittim ve orada birçok Türk yöneticiyle görüştüm. Bizim önümüze uluslararası hukuka uymayan Türkiye hakkında çok hassas konular koydular. Türkmenler hakkında ise hiçbir şey duymadım. Türkmenlere saldırılarla ilgili soru sorabilirlerdi. Biz de “Tamam anlıyoruz. Size yardım etmeye hazırız” diyebilirdik.
Türk hükümetinin yaptıkları durumu zorlaştırdı. Terör örgütü IŞİD ikinci bir sorun. Öncelikli sorun, 10 yıl 12 yıl önceye baktığımızda Irak'taki savaşta her şey tahrip edildi. Daha sonra petrol endüstrisi, petrol ihracatı gelişti. Bütün bu p
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Beni görürsen ağla2.Küresel piyasalarda savaş dönemi rallisi: En değerli 10 şirketin değeri 4 trilyon dolar arttı3.Sır gibi saklanıyordu: UFO belgeleri açıklandı, sistemler çöktü4.'Casus' itiraf etti, 15 Temmuz sonrası Fuat Oktay’a bağlı fişleme faaliyetleri gün yüzüne çıktı5.Eski Tuğgeneral Sönmezateş: 'Komutanlarımız bizi birkaç ev ve birkaç milyon dolara sattı'
6.İpler tamamen koptu: CHP, Burcu Köksal'ı kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti!7.Saadet Partisi'nin 'mutlak butlan' davasında karar verildi8.86 yaşındaki depremzede, barakada kalıyor: Param yok diye sokaklarda mı yaşayacağım?9.Özel o paraları aldı mı? Muhittin Böcek'in etkin pişmanlık ifadesine CHP'den ilk açıklama10.Böcek ailesinin ifadesi ortaya çıktı: 'Özgür Özel'e poşette 200 bin dolar teslim ettim'

HÜSEYİN ODABAŞI

KADİR GÜRCAN

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER











