Reza Baghban Kondori: Bizim zor günlerimizde Türkiye yanımızda oldu


Görevine yeni başlayan İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori Samsun ziyareti kapsamında Vali İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kondori, şunları kaydetti: "Ben Türkiye'de önümüzdeki günlerde yapılacak olan seçimlerin iyi geçmesini diliyorum. Ayrıca şehitlerinize Allah'tan rahmet diliyorum. Biz de sizlerin üzüntülerinizi paylaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu problemler çözülür. Türkiye seçimlerden sonra ekonomide ve güvenlik çerçevesinde ileriye gitsin. İran ve Türkiye yan yana iki devlettir. Bizim zor günlerimizde Türkiye yanımızda oldu. Bize yardımcı oldu. İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin artırılması ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrenim gören İranlı öğrencilerimiz için sizin yardımlarınızdan yararlanacağız."

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu yeni görevine başlaması dolayısı ile valiliğe nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Vali Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Sayın Başkonsolos Türkiye ve İran arasındaki işbirliğinin bölgesel düzeyde geliştirilmesi, karşılıklı olarak ilişkilerin daha iyi düzeye çıkarılması ve ekonomik ve ticari anlamda nelerin yapılabileceği ile ilgili hem nezaket ziyareti, hem de görüş alışverişinde bulunmak için bizi ziyaret ettiler. Ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, kendilerine 'ilimize hoş geldiniz' diyorum. Sayın Başkonsolos'a Trabzon'daki görevinde başarılar diliyorum. İnşallah iki ülke arasındaki karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesinde önemli katkıda bulunurlar."

Ziyaretin sonunda İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori tarafından ziyaretin anısına Vali Şahin'e üzeri işlemeli bir vazo takdim edildi. Vali İbrahim Şahin de, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori'ye Samsun Kız Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri tarafından yapılan ve üzerinde lale motifleri bulunan el emeği bir tablo hediye etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Reza Baghban Kondori: Bizim zor günlerimizde Türkiye yanımızda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER