Rıza Çalımbay: Galibiyet bizim için çok önemliydi


Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig'in 22. haftasında Eskişehirspor'u 2 - 1 yendikleri maçın ardından ortaya konan mücadeleden memnun olduğunu söyledi. Çalımbay, uzun zamandır galip gelemediklerini de hatırlatarak 3 puanın önemine değindi.

Eskişehirspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "İki takım için de zor maçtı. Tabii ki Eskişehirspor 4 haftadan beri çıkıştaydı. İnanılmaz derecede mücadele ettiler. Biz de çok iyi mücadele ettik. Bizim için çok önemli bir maçtı çünkü uzun zamandan beri galip gelemiyorduk. Eksiklerimiz sakatlarımız ve cezalılarımız vardı. Ne olursa olsun bugün galip gelmemiz gerekiyordu. Çok da güzel avantaj yakaladık 2 - 0 da öne geçtik. İkinci yarıda da çok iyi pozisyonlar yakaladık ama maalesef değerlendiremedik. Önemli olan bugün galip gelmekti. Galibiyet bizimi için çok önemliydi." dedi.

Maçın başından sonuna kadar herkesin çok iyi mücadele ettiğini dile getiren Çalımbay, "Eğer üstümüzdeki o gerginlik olmasaydı çok daha rahat maç olacaktı. Her şeye rağmen galip geldiğimiz için sevinçliyiz. Arkadaşlarımızın mücadelesinden çok çok memnunum. Sakat ve cezalı arkadaşlarımız geldikten sonra inşallah hedeflediğimiz yere gideceğiz. İlk yarıda gösterdiğimiz istikrarı bundan sonra da göstermek için çaba sarf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise maçtan sonra yaptığı açıklamada kendileri gibi büyük bir mücadeleye girmiş bir takımın bu kadar basit goller yememesi gerektiğini savundu.

Aybaba, "Çok basit bir golle başladık. Bizim gibi büyük bir mücadele içine girmiş bir takımın böyle basit gol yememesi lazım. İlk yarıyı da basit bir golle bitirdik 2 - 0 oldu. İkinci yarı gerçekten oyuncularımız inanılmaz mücadele ettiler kutluyorum. Çok istekliydiler, çok arzuluydular çok coşkuluydular ama futbol bu, böyle oynamaya devam ederlerse bir maç kaybetmiş olurlar ama gelecekle ilgili bir çok şeyi kazanırlar." diye konuştu.

Oyunun çok durduğunu kaydeden Aybaba, "Benim esas sorunum futbolun niye hızla oynanmadığı ile ilgili. Oynatamıyoruz arkadaşlar. Teknik direktörler hakemlerden, penaltı, kırmızı kart sarı kart gibi şikayetlerde bulunuyor. Hakemler de bu yönde sadece kırmızı kartla penaltıyla uğraşıyor. Niye futbolu hızla oynayamıyoruz niye Avrupa'nın kötü futbol oynayan ülkesiyiz bunu bir düşünün. Maalesef oyunun büyük bir bölümü yerde, kalecinin elinde dışarıda geçiyor. Hakem arkadaşlarımız futbol adına hızlı oynama adına hiçbir şey yapmıyor. Futbolu geliştirelim diye de her gün program yapıyorlar. Bence siz yanlış işler yapıyorsunuz. Futbolu geliştirmenin ne demek olduğunu üç dört derste futbolu yöneten herkese anlatalım." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Rıza Çalımbay: Galibiyet bizim için çok önemliydi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER