Rıza Kayaalp: Katıldığımız turnuvalarda rakiplerimize korku salmak istiyoruz


Milli güreşçi Rıza Kayaalp, katıldıkları her turnuvada rakiplerine korku salmak istediklerini söyledi.

Uluslararası 34. Vehbi Emre ve Hamit Kaplan Büyük Greko-Romen Güreş Turnuvası'nın basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ile milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Selçuk Çebi katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, en büyük hedeflerinin olimpiyatlarda madalya kazanmak olduğunu belirtti.

Turnuva'nın yarın başlayacağını hatırlatan Başkan Musa Aydın "Tabi ki bizim hedefimiz turnuvalar değil ama bu turnuvalar bizim için önem arz ediyor. Burada hem olimpiyata gidecek sporcuların seçimlerini yapacağız hem de güreşçilerimize uluslararası bir deneyim, tecrübe kazandıracağız. Bunun akabinde Macaristan'da bir turnuvamız var. Onun akabinde Riga'da Mart ayında Avrupa Şampiyonası var. Nisan ayının 2. ve 3. haftası ve Mayıs ayının ilk haftasında kalifikasyon turnuvamız var. Doğrusu grekoromende bir tane vizemiz var Rıza Kayaalp. Amacımız tabi ki 6 sıkletin altısında olimpiyatlara katılmaktır. Tabi en büyük hedefimiz olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Rıza Kayaalp ve Selçuk Çebi ile altın kazanmak istiyoruz. Rio'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz." diye konuştu.

ÇEBİ: TÜRK MİLLETİ HER ŞEYE LAYIK

Dünya şampiyonu milli sporcu Selçuk Çebi de Rio Olimpiyatları için hazırlıkların en iyi şekilde devam ettiğini söyledi.

Şampiyonluğu isteyen bir millet olduklarını kaydeden Çebi, "Hedeflerimiz tabi ki olimpiyatlarda madalya almak. İnşallah 6 kişi fire vermeden 6 sıklette gitmek gönül istiyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. Olimpiyat komitesinin de araştırmaları baktığımız zaten altın madalya alabilecek branş baktığımız zaman bu güreş çıkıyor. Bu bizim üstümüzde hem bir ağırlık hem de özgüven veriyor. Biz bunun sorumluluğunu iyi biliyoruz. Hazırlıklarımız en iyi şekilde devam ediyoruz. Bizden beklentiyi çok iyi biliyoruz ve inşallah bu beklentinin karşılığını vereceğiz. Biz her şeyden ödün verdik. Türk milleti her şeye layık. Biz halk olarak hep şampiyonluğu isteyen bir milletiz. Başara bilirsek bunları ne mutlu bize. Özellikle Salih hocama teşekkür etmek istiyorum. Onunla hep şampiyonluk yaşadım. İnşallah hocamla beraber bir olimpiyat şampiyonluğu da yaşamak istiyorum." ifadelerini kullandı.

KAYAALP: YAPACAKLARIMIZI GÖSTERECEĞİZ

Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp ise önlerinde sporcuların tek hayali olan olimpiyat olduğunu dile getirdi.
Şampiyon güreşçi, şöyle konuştu: "Hedeflerimiz daha bitmedi. Aynı şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimizi hiçbir zaman bozmadık. Turnuvalarda bizim için alıştırma olacak. Buralarda rakiplerimize korku salmak istiyoruz. 6. Avrupa şampiyonluğunu inşallah elde ederek onunda mutluluğu ile olimpiyatlara hazırlanmak istiyoruz. Takım halinde inşallah olimpiyatlara katılacağız. Diğer arkadaşlarda vizelerini alacaklar eminim. İnşallah o gün gelince yapacaklarımızı göstereceğiz."

Yarın saat 13.00'de Ahmet Cömert Spor Salonu'nda başlayacak olan turnuvaya 13 ülkeden 260 sporcu katılacak. 2 gün sürecek olan turnuvaya halkın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Rıza Kayaalp: Katıldığımız turnuvalarda rakiplerimize... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER