"Robot hesaplarla milletvekiline yönelik linç kampanyası yapılıyor"


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Şanlıurfa Suruç patlamasında hayatını kaybedenlerin yakınlarını Meclis KİT Komisyonu Toplantı Salonu'nda kabul etti. Kabul öncesi gündeme ilişkin soruları cevaplayan Özel, bir CHP'li milletvekilinin Rusya devletine ait RT kanalına verdiği röportajda öldürücü kimyasal sarin gazı bileşenlerine ilişkin açıklamaları sonrası yaşanan gelişmeler hakkında konunun Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 190 sayfalık iddianamede dile getirildiğini ifade etti.

Milletvekilinin, sorumluluk gereği konuyu gündeme getirdiğini anlatan Özel, bu iddianamede Cumhuriyet savcısının endişelerini dile getirdiğini ifade etti. Olayın sosyal paylaşım sitesi twitter'da CHP'li milletvekiline yönelik linç kampanyasına dönüşmüş durumda olduğunu anlatan Özel, sarin gazı temini değil; tanık ifadesiyle geçiş ülkesi olmasından endişe duyduğunun ifade edildiğini kaydetti.

CHP'nin konuya ilişkin üzerine düşeni dikkatle yapıyor olduğunu belirten Özel, robot hesaplarla milletvekiline yönelik linç kampanyası yapıldığını vurguladı. "Vatan haini yaftası vurulması, bu kadar basit yapılması, gerçekten düşündürücü." diyen Özel, CHP'li milletvekilinin bir cemaatle bağlantısı olduğuna yönelik iddialar hakkında da milletvekilinin 5-6 yıl önce cemaate yönelik bir kitap yazdığını ve bu kitabın da cemaatin başvurusu üzerine toplatıldığını anlattı. Özel, "Cemaat ile ilişkilendirmek, algı operasyonu yürütmenin kimseye faydası yok. Gencecik bir milletvekilimizin bir kısım basın tarafından linç edilmesi çok korkunç. Anketler yapılıyor, 'kurşuna mı dizilsin, kafası mı kesilsin?' Böyle birşey olabilir mi?" şeklinde konuştu.

Bu tehditlerin ürkütücü boyuta geldiğine dikkat çeken Özel, milletvekilinin kurumlara bir başvurusunun olduğunu ifade ederek bu başvurunun kurumlar tarafından dikkate alınmasını istedi. Herkesi sorumlu olmaya çağıran Özel, milletvekilinin koruma talebinde bulunacağını söyledi. Ahmet Hakan ve Tahir Elçi'ye yapılanları hatırlatan Özel, kimlerin bunları hedef gösterdiğini bildiklerini kaydetti.

"O konuda bizim üzerimize düşen bir şey varsa yaparız. Linç kampanyasının sona ermesi gerekiyor." diyen Özel, Güneydoğu'da yaşananlar hakkında ise "Hepimizin yüreğini ağzına getiriyor. Bir psikolojik hareket var. Elbette kamu düzeni sağlanması son derece önemli ama devlet hukuk dışına çıkmamalı, böyle tedirginlikler çıkaracak adımlar atmamalıdır. Yeterli bilgilendirme yapması gerekiyor." dedi.

Nobel Kimya Ödülü'nü alan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Meclis'ten davet almadığını söylediğini aktaran Özel, bunun üzerine CHP Grubu olarak Meclis Başkanlığına başvuru yaptıklarını ve TBMM Başkanının davet etmesini istediklerini söyledi. Aziz Sancar'ın Meclis'te locada yerini alması ve grupların görüşlerini dile getirmesini istediklerini belirten Özel, Mecliste şeref locasında Sancar'ı ağırlamayı ümit ettiklerini vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber "Robot hesaplarla milletvekiline yönelik linç kampanyası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER