Rus Anzhela: Bu gerginlik sona ermezse Türk turizmi büyük zarar görür


Alanya Rus Dili Konuşanları İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, 2 büyük ülkenin sorunlarını kafa kafaya verip çözmek zorunda olduğunu söyledi. Anzhela, "Bu gerginlik sona ermezse Türk turizmi büyük zarar görür." dedi.

Suriye sınırında sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile Türkiye tarafından Rusya'nın savaş uçağının düşürülmesi ve ardından tırmanışa geçen 2 ülke arasındaki gerginlikle ilgili açıklama yapan Anzhela, sorun kısa sürede çözülmezse turizm sektöründe en fazla etkilenen destinasyonun Alanya olacağını kaydetti.

2 dost ve kardeş ülkenin böylesi bir olayla karşı karşıya gelmesine Alanya'da yaşayan yerleşik Ruslar olarak derin üzüntü duyduğunu vurgulayan Anzhela, Alanya'ya 3 bin yerleşik Rus'un yaşadığını ifade etti. Gerginliğinin daha fazla tırmanmadan çözülmesini beklediklerini belirten Anzhela, kısa sürede bu sorun ve kırgınlık çözülmezse Antalya'da en fazla Rus turizmden etkilenen yerin Alanya olacağının altını çizdi.

Olay sonrası Alanya'ya yerleşik yaşayan Ruslar ve gayrimenkul alıp da Rusya'da bulunan arkadaşlarında 'tedirginlik' oluştuğuna dikkat çeken Anzhela, şunları kaydetti: "Alanya'dan ev alan Rus arkadaşların Moskova'dan ve başka şehirlerden telefonla arama yapıyor. Genelde Türk medyasında çıkan haberleri merak ediyorlar. Yılbaşını Alanya'da geçirmek için Rusya'dan gelecek olan arkadaşlar Türkiye'ye gelmek için bilet bulamadı. Rusya'dan Türkiye'ye gelişler durdu. 2 kardeş ve dost ülkenin böyle bir duruma gelmesine çok üzüldük. Bu sorun ve tedirginlik çözülmeli. Bilindiği üzere Ruslar Türkiye'de en fazla ve birinci sırada gayrimenkul Alanya'dan alıyor. Bu sorun çözülmezse Alanya turizmi çok sıkıntı çeker. Türkiye'de Rusya'da 2 büyük ülke. 2 büyük ülke kendilerine yakışır bir şekilde bu sorunu kimse tedirgin olmadan çözmesini umut ediyoruz. 2 dost ülke arasındaki kara bulutların kısa sürede dağılacağına inanıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Rus Anzhela: Bu gerginlik sona ermezse Türk turizmi büyük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER