Davutoğlu, 82 sayfalık 64. Hükümet programını TBMM'de okuyor


Başbakan Ahmet Davutoğlu, 82 sayfayı bulan 64. Hükümet programını TBMM Genel Kurulu'nda okuyor.

4 sayfalık sunuş bölümünün ardından 10 sayfalık 'Demokratikleşme ve Yeni Anayasa' bölümü yer aldı.

Davutoğlu ardından 'İnsani Kalkınma ve Nitelikli Toplum', 'İstikrarlı ve Güçlü Ekonomi', 'Bilim, Teknoloji ve Yenilikçi Üretim', 'Yaşanabilir Şehirler ve Sürdürülebilir Çevre' ve Vizyoner ve Öncü Ülke' üst başlıklı bölümleri okuyor.

SONUÇ BÖLÜMÜNDEKİ İFADELER ŞÖYLE

Başbakan Davutoğlu tarafından TBMM'ye sunulan 64. hükûmet programının sonuç bölümündeki ifadeler ise şöyle: "Önümüzdeki dört yıl boyunca bu aziz millete hizmet etmek, Meclisimizin güvenini boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız. Bu 4 yıl, uzun vadeli perspektifle ülkemizin ihtiyaç duyduğu dönüşümleri gerçekleştireceği bir fırsat penceresi olacaktır.

64. Hükûmet tam anlamıyla bir reform hükûmeti olacaktır. Yeni dönemde reformcu anlayışımızı güçlü bir şekilde hayata geçirecek, ülkemizin ihtiyaç duyduğu dönüşüm sürecini hızlandıracağız.
Geçmişte nasıl başardıysak, gelecekte de hedeflerimizi titizlikle takip edecek ve Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz. Daha özgür ve müreffeh, daha adil ve itibarlı Yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa etmeye devam edeceğiz.

Bir taraftan hükûmet programımıza bağlı kalırken, diğer taraftan da dünyanın ve ülkemizin gelişen gündemi içinde gerekli esnekliği de göstereceğiz. Başta muhalefet partilerimiz olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm tarafların görüş ve önerilerine, yapıcı eleştirilerine kulak verecek, çalışmalarımızı diyalog ve işbirliği içinde yürüteceğiz. Reformları, tüm tarafların katkısıyla birlikte başaracağız, gerçekleştirdiğimiz herşeyi milletimizin başarısı haline getireceğiz.
Toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla çalışmalarını yürütecek olan Hükûmetimiz, aziz milletimizden ve Yüce Meclis'ten bir kez daha güven ve destek beklemektedir. Böylece, hükûmetimiz demokrasimizi güçlendirecek, temel hak ve hürriyetleri genişletecek, daha çok refaha ve sosyal adalete kavuşturacaktır. Bu hedefler doğrultusunda yorulmadan, bıkmadan, yılmadan ilerleyeceğiz. Hep birlikte Yeni Türkiye idealini gerçekleştireceğiz.

Türkiye; bütün farklılıkları ile birbirini seven, birbirine kenetlenmiş, kendine güvenen, özgür, sorumlu ve erdemli insanlarıyla yeniden dünyanın medeniyet merkezi olan bir ülke olacaktır. 64. Hükûmet'in reformlarla güçlenen Türkiye yolunda ülkemize, milletimize ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun diyor, sizleri saygıyla selamlıyorum."

Sürecek...
CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu, 82 sayfalık 64. Hükümet programını TBMM'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER