Rusya, düşen uçak için bağımsız bir uluslararası soruşturma bekliyor


Rusya, Suriye sınırında sınırı ihlal ettiği gerekçesiyle Türkiye tarafından düşürülen Su-24 uçağı hakkında "uluslararası bağımsız ve objektif bir soruşturma yapılmasını" bekliyor. Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov, özellikle uçağın kara kutusunun incelenmesi konusunda uluslararası bir soruşturma umduklarını söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da yabancı ülkelerin askeri ataşelerinin katıldığı bir bilgilendirme toplantısında konuşan Rusya Genelkurmay Başkanı, yaşanan uçak düşürme olayı için "Bu trajedinin sebeplerinin objektif kapsamlı olması için, Rus uçağının Suriye hava sahasında düşürülmesi konusunda kara kuru kayıtları kullanılarak, uluslararası bir uzman grubunun tarafsız bir soruşturma yapmasını umuyoruz." dedi.

Suriye'de IŞİD'le yaptıkları mücadele konusunda da bilgi veren Gerasimov, "Radikal İslam'la olan savaşımızda partnerlerimiz olması gerekenlerden değerli bir destek almadık, hatta aksine Su-24 uçağının Türk uçakları tarafından düşürülmesiyle sırtımızdan bıçaklandık." diye konuştu.

Rus askeri yetkili, ayrıca "Bazı üst düzey Türk yetkililer illegal işlerdeki bencilce çıkarlarını; Rusya, Fransa, Mali ve Türkiye'nin kendisi gibi IŞİD'in terör saldırılarının hedefi olmuş ülkelerdeki kanunlara uygun yaşayan vatandaşların üzerinde tuttular" ithamında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, düşen uçak için bağımsız bir uluslararası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER