Rusya ile ticaret yapan Türk firması: İlişkileri kesemezler, bize muhtaçlar


Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi her geçen gün tırmanmasına rağmen bir firma satışlarına devam ediyor. Rusya'nın tarım konusunda kendilerine bağımlı olduğunu ifade eden Agroweld firması yetkilileri, bu desteği çekilmeleri durumunda Rusya'nın tarım ekonomisinde ciddi kayıpların yaşanabileceğini belirti.

Tarım sektöründe danışmanlık ve ürün desteği sağlayan Agroweld A.Ş, aralarında Rusya olmak üzere 12 farklı ülkeye ihracat yapan tarım ürünlerinin bulunduğu satış mağazasının açılışını gerçekleştirdi. Antalya'nın Aksu ilçesi üzerinde bulunan firmanın açılışına Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin'in yanı sıra ilçede tarım sektöründe ciddi işlere imza atan birçok firma yetkilisi ve Agroweld bünyesinde bulunanlar katıldı.

Agroweld A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Türkiye'de zirai ve buna benzer ürünleri içerisinde bulunduran tek firma sahibi olduklarını açıkladı. Tarım sektöründe yurt dışındaki ülkelere ciddi anlamda danışmanlık ve ürün desteği verdiklerini açıklayan Mehmet Yalçınkaya, "Rusya ile ciddi krizin yaşandığı bu günlerde biz Rusya'ya ekipman, malzeme ve danışmanlık desteği veriyoruz. Rusya'nın bize her şekilde ihtiyacı var. İstese de istemese de buradan teknolojik ürün danışmanlık almadığı sürece Rusya'da tarım sektörü ve tarım ekonomisi ciddi oranda sekteye uğrayacaktır." dedi.

Tarım sektörünün en çok geliştiği İsrail ve İtalya'ya danışmanlık, eğitim ve kendi icatlarını sattıklarını açıklayan Mehmet Yalçınkaya, bu ülkelerin yanı sıra Rusya, Tunus, İran, Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan, Bulgaristan'a da eğitim verdiklerini ve ürünlerini sattıklarını belirtti.

Türkiye'de her şeyi içinde bulunduran danışmanlık firması olmaktan da gurur duyduklarını aktaran Yalçınkaya, "10 yılı aşkın süredir ziraatla ilgileniyoruz. 4 yıldır da ticaret üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Başladığımız günden bu güne yurt içi yurt dışı firmalarla ARGE çalışmaları da yapıyoruz. Bundan sonra da hedeflerimiz Türkiye'nin tarım alanında geliştiğini göstererek bu danışmanlıkları ve kendi icatlarımız olan makinaları pazarlamak istiyoruz." diye konuştu.

'FİRMALARIN BİR ARADA BULUNMASI AKSU İÇİN BÜYÜK ARTI'

Açılışta konuşan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, ilçelerinde yeni birçok işyerinin açıldığını bunun da Aksu için çok büyük bir artı olduğunu ifade etti. Tarım alanında ürünlerini satan firmaların bir cadde üzerinde bulunmasının da Aksu için bir avantaj olduğunu söyleyen Başkan Halil Şahin, "Aksu'muza hayırlı olsun diliyorum. Sizlerin de bu arkadaşlara sahip çıkmanızı istiyorum. Hakikaten gübreden tarım teknik aletlerine kadar her şey var." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Halil Şahin ve davetliler kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya ile ticaret yapan Türk firması: İlişkileri kesemezler,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER