Rusya Maliye Bakanı: Petrol fiyatları düşmeye devam edebilir


Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, petrol fiyatlarının yakın gelecekte düşmeye devam edebileceğini söyledi. Rus bakan, "Petrol pazarında bugün çok sıkı bir denge var, kimsenin petrol üretimini kesmediğini görüyoruz. Kısa vadede muhtemelen bu üründe fiyatların daha da düştüğünü göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Maliye Bakanı, Siluanov, "Bu ürün için göstergelerin artması, küresel ekonomi gerilediği ve petrol stokları yüksek olduğu için kısa vadede muhtemel gözükmüyor." diye ekledi.

Rusya'nın petrol fiyatlarının düşmesinden dolayı 2016 bütçesini revize edeceği açıklanmıştı. Bu konuda da bir değerlendirmede bulunan Rusya Maliye Bakanı, Rusya'daki bütçe açığının 2015'te GSMH'nin yüzde 2,6'sına yükseldiğini belirtti. Anton Siluanov, "Geçen yıl bütçe açığı GSMH'nin yüzde 2,6'sına yükselmişti. Bu rakam bizim ilk başta planladığımızdan düşük bir rakam, ben yüzde 3 planlamıştık diye hatırlıyorum." dedi.

Maliye Bakanlığı yakın zaman önce de bütçe açığının yüzde 2,8-2,9 olarak gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini duyurmuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Maliye Bakanı: Petrol fiyatları düşmeye devam edebilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER