Rusya, Suriye'deki saldırıyı "kısmen" doğruladı


Rusya, dün Türk medyasında yer alan Suriye'de bazı üst düzey Rus subaylarının IŞİD saldırısı sonucunda öldürüldüğü iddialarını "kısmen" doğruladı. Suriye'de Türkmen Dağı bölgesinde, rejim ve Rus generallerin gizli toplantısına saldırı düzenlendiği ve saldırıda aralarında generallerin de olduğu 15 üst düzey subayın öldürüldüğü iddia edilmişti. Ancak hem Rusya Savunma Bakanlığı hem de Kremlin'den yapılan açıklamada Suriye'de bir Rus askeri danışmanın öldüğü; ancak öldürülen kişinin kara operasyonlarına katılmadığı savunuldu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de IŞİD tarafından 1 Şubat'ta düzenlenen havan topu saldırısında sadece bir Rus askeri danışmanın öldüğünü açıkladı. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da öldürülen askeri danışmanın, Suriye'de kara operasyonlarına katılmadığını söyledi.

Rus Savunma Bakanlığı, askeri danışmanın Suriyeli askerlerin olduğu bir askeri garnizona IŞİD tarafından düzenlenen havan topu saldırısında ölümcül şekilde yaralandığını ve daha sonra da hayatını kaybettiğini duyurdu. Askeri danışmanın Suriye'de gönderilen yeni silahların kullanımı konusunda orduya eğitim vermek için bulunduğu aktarıldı. Rus Savunma Bakanlığı ölen askerin devlet nişanıyla ödüllendirildiğini de kaydetti; ancak askerin ismini açıklamadı.

Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov da öldürülen danışmanın, Rus askerlerin Suriye'deki kara operasyonlarına katılmadığını ve danışmanlık için bu ülkede bulunduğunu belirtti. Peskov, "Onlar (askeri danışmanlar) herhangi bir kara operasyonuna katılmıyor. Sadece danışmanlık veriyorlar. Savunma Bakanlığı zaten açıklama yaptı. Bu kişiler danışman ve Suriyeli meslektaşları, Suriye'ye teslim edilen donanımlar konusunda eğitmekle bağlantılılar." dedi.

Peskov da ölen kişinin ismini açıklayamayacaklarını belirtti.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Suriye'deki saldırıyı "kısmen" doğruladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER