Rusya, Ukrayna’yı S-300 ile vurdu: Çok sayıda ölü var

Ukrayna, Rusya’nın Donetsk bölgesine yaptığı saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü açıkladı.

SHABER3.COM

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rusya'nın bu akşam Donetsk bölgesindeki Pokrovsk ilçesine düzenlediği füze saldırısı sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu 10'dan fazla kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yoğun füze saldırısının ardından arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, Pokrovsk'ta saldırı sonucunda 2 evin yıkıldığı, enkazdan bir kişinin sağ çıkarıldığı belirtilerek, enkaz altında 2'si çocuk 6 kişinin daha olabileceği aktarıldı.

Rivne köyünde, 3'ü çocuk, 6 kişinin yaşadığı bir evin tamamen yok edildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, olay yerinde arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

S-300 KULLANDILAR

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Pokrovsk'a düzenlenen saldırıyı değerlendirdi.

Rus ordusunun, Pokrovsk'a saldırısında S-300 füzelerini kullandığını aktaran Zelenskiy, saldırıda hayatı kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Zelenskiy, "Rusya, bu saldırıların hiçbirinin terör devleti için cevapsız kalmayacağını hissetmeli. Bunu gücümüzle, savunmamızla ve siyasi kabiliyetlerimizle sağlamalıyız" değerlendirmesini yaptı.

RUSYA: NEPTÜN FÜZELERİNİ ENGELLEDİK

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Karadeniz üzerinde Neptün gemisavar füzeleriyle saldırı girişiminin engellendiğini bildirdi.

Bakanlıktan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Moskova saatiyle 17.00 civarında Kiev rejiminin, Rusya Federasyonu topraklarındaki hedeflere Neptün gemisavar füzeleri kullanarak terör saldırısı düzenleme girişimleri durduruldu.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Rus hava savunma sistemlerinin Karadeniz'in kuzeybatı kesiminde 6 Ukrayna füzesini tespit ederek imha ettiği kaydedildi.

Bakanlık, dün de Karadeniz’in kuzeybatısında Ukrayna'nın Neptün füzesiyle saldırı girişiminde bulunduğunu duyurmuştu.
<< Önceki Haber Rusya, Ukrayna’yı S-300 ile vurdu: Çok sayıda ölü var Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER