Sabah'ın yalan haberini bizzat 3 kamu kurumu çökertti

Koza Altın İşletmeleri'nin Kayseri'deki Himmetdede Madeni'ni denetleyen üç kamu kurumu, tesislere temiz raporu verdi.

Sabah'ın yalan haberini bizzat 3 kamu kurumu çökertti

Böylece Sabah’ın yalan haberindeki ölmüş kuş fotoğrafının da, tesis açılmadan 1,5 yıl önce çekildiği resmen belgelendi.

Bugün'ün haberine göre, Koza Altın İşletmeleri'ne ait Kayseri'deki Himmetdede Altın Madeni İşletmesi'nin çevreye duyarlılığı, bir kez daha tescil edildi. Sabah Gazetesi'nin yalan haberi üzerine başlayan süreç şöyle gelişti:

ÜÇ KURUM TEFTİŞE GİTTİ

- Sabah'ta yer alan haber ve Kayseri Orman Şube Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na giden ihbarlar üzerine bu kurumlar harekete geçti.

- Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kayseri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Kayseri Talas İl Jandarma Komutanlığı Çevre Denetleme Timleri önceki gün Himmetdede tesislerine giderek denetlemede bulundu.

- Gerçekleştirilen denetimlerde işletmenin ne kadar temiz ve çevreye duyarlığı olduğu tutanaklara da yansıdı.

SU TAŞIMASI DA OLMADI

- Kayseri Orman Şube Müdürlüğü çevre ve orman mühendislerinin yaptığı incelemede Sabah'ın yalan haberinde olduğu gibi “su taşması” ve herhangi bir “hayvan ölümü” olmadığına dikkat çekildi.

- Kayseri Orman Şube Müdürlüğü inceleme heyeti tarafından hazırlanan tutanakta şu ifadelere yer verildi:

BUGÜNÜ TEMSİL ETMİYOR

“Söz konusu gazetede yayımlanan fotoğrafın incelenmesi neticesinde fotoğrafta yer alan binaların henüz inşaat halinde olduğu, dolayısıyla bu fotoğrafın geçmiş dönemlere ait olduğu şu anki görüntüyü temsil etmediği anlaşılmıştır.”

- Böylece Sabah’taki ölmüş kuş fotoğrafının da tesis açılmadan 1,5 yıl önce çekilmiş olduğu resmi belgelere yansıdı.

ATIK DEŞARJI YOK

Kayseri Çevre Müdürlüğü’nün tutanağında da, tesisin denetim esnasında faal olduğuna dikkat çekilerek ortama atık su deşarjının olmadığı açıkça yeraldı.

SENDİKANIN ONAYI DA VAR

Sabah Gazetesi’nin Himmetdede Altın Madeni İşletmesi’nde bir maden işçisinin işten çıkarılmasına yönelik iddialarını da Koza Altın İşletmeleri yazılı bir açıklamayla şöyle yalanlanmıştı:

“Tüm işletmelerimizde görev yapan personel sendikalıdır. Haberde sözü edilen kişiler disiplin kurulu kararı ile işten çıkarılmıştır. Disiplin kurulunda sendika temsilcisi de yer almaktadır ve kararda onayı vardır. İşletmemizde hiç kimse haksız olarak işten çıkarılmamıştır, çıkarılmaz.”
<< Önceki Haber Sabah'ın yalan haberini bizzat 3 kamu kurumu çökertti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER