Safranbolulu kadınlar Bayırbucak Türkmen çocukları için örüyor


Suriye'de Esed rejiminin zulmünden kaçıp güvenli bölgelere yerleşen Bayırbuçak Türkmenleri zor günler yaşıyor. Havaların soğuması nedeniyle Türkiye'nin çeşitli illerinden giysi yardımı yapılırken Safranbolulu bayanlar da Türkmen çocukların üşümemesi için ellerinde şiş ve yün iplikleri alıp onları ısıtacak giysiler örüyorlar. Hayır çarşısının temin ettiği 500 adet yün-orlon yumağı Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi'nde (SAKEM) örgü kursuna katılan bayanlara dağıtıldı.

SAKEM Emek şubesi örgü öğreticisi Ayten Güzel, hayır çarşısı ile böyle ortaklaşa bir proje gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kursiyerlerimize bu yün iplikleri dağıttık. Onlarda hayırlarına bu iplikler ile çocuk yelekleri, hırkalar, patikler, eldiven gibi soğuk kış günlerinde giyecekleri eşyaları hiçbir menfaat beklemeden örüyorlar. Sadece kursiyerlerimiz değil, bizlerin veya kursiyerlerimiz tarafından komşu, akrabalarına dağıttıkları yün iplikler de o kişiler tarafından evlerinde örüyorlar." dedi.

Hayır Çarşısı Müdürü Zehra Söylemez ise 25 Aralık tarihine kadar dağıtılan yün iplikleri öreceklerini belirterek, "Şu anda sınırlarımıza gelmiş bir çok Türkmen çocuğu için Çocuklarımız Üşümesin diye bir kampanya başlattık. 500 yün yumak dağıtımı yaptık. Dağıtımını yaptığımız bu yün yumaklara kursiyerlerimiz ve Safranbolu halkı büyük teveccühü gösterdi. Ördüklerini çarşımıza getirmeye başladılar. Çok güzel şeyler ortaya çıktı. Kampanyamız 25 Aralık tarihine kadar sürecek. Daha sonra çarşımızda toplanan bu giysiler, inşallah Türkmen çocuklarına ulaştırılacak. Çok güzel giysiler örülmüş. Katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun diyorum. Ellerine sağlık." ifadelerini kulandı.

Yün yumaklarından giysi ören kursiyerler ise böyle bir hayır işledikleri için ve çok mutlu olduklarını, çorbada bir damla kendi tuzları olduğu için de çok mutlu olduklarını belirterek, "Sadece biz değil eşimize dostumuza da bu yün yumaklarını dağıttık. Onlar da örüyorlar. Bizim çocuklarımız kışı sıcak geçirirken, Türkmen çocuklarının üşümesine gönlümüz el vermedi. Arkadaşlarımız burada çeşitli giysiler örüyorlar.İnşallah bu ördüklerimiz bu çocukları ısıtacak." dediler. CİHAN
<< Önceki Haber Safranbolulu kadınlar Bayırbucak Türkmen çocukları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER