Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Herhangi bir fişleme söz konusu değil


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tedavi gören uyuşturucu bağımlıları ve akıl hastalarının kişisel bilgilerinin toplanarak fişlendiği iddialarına cevap verdi. Müezzinoğlu, "Bahse konu formla toplanan verilerde kişi bilgisi içermediğinden kişisel veri işlenmesi söz konusu değildir. Bu uygulama kişisel bilgiler içermediği için herhangi bir fişleme söz konusu değil." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun konuya ilişkin soru önergesine cevap veren Müezzinoğlu, 663 sayılı KHK'nın 47. maddesine dayanarak toplanmış olan kişisel sağlık verisi bulunmadığını ifade etti. "Alkol ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Plan ve Politikaları geliştirmek ve EMCCDA (Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi)'ye iletilmek üzere ICD-10 kod sisteminde fl0-fl9 arasındaki kodlara ilişkin toplam hasta sayıları formlar aracılığıyla İl Sağlık Müdürlüklerince toplanmaktadır. Formlar herhangi bir kişisel bilgi içermemektedir." diyen Müezzinoğlu, bu uygulamada Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Hasta Hakları Yönetmeliği'ne aykırılık bulunmadığına dikkat çekti.

Hastaların tedaviye başvurmasını caydıracak bir uygulamanın bulunmadığına dikkat çeken Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Kişisel bilgi içermediği için herhangi bir fişleme de söz konusu değildir. Bahse konu formla toplanan verilerde kişi bilgisi içermediğinden kişisel veri işlenmesi söz konusu değildir. Bakanlığımız her türlü 'teknik idari ve hukuki yöntemi' kullanmak suretiyle, emanetinde bulunan tüm bilgi sistemleri kaynaklarını 'bilgi güvenliği ana politikası çerçevesinde' korumakla ve bu hususta tüm tedbirleri almakla yükümlü olduğunun bilincindedir. Bu uygulama kişisel bilgiler içermediği için herhangi bir fişleme söz konusu değildir." CİHAN
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Herhangi bir fişleme söz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER