Sahte başkomiser kimliğiyle kaçak turistlerden rüşvet alan şahıslar yakalandı

Sahte başkomiser kimliğiyle kaçak turistlerden rüşvet alan şahıslar yakalandı

Fatih'te, yurda kaçak olarak giren ya da vizesi bittiği için kaçak durumuna düşen yabancı uyruklu kişilere kendilerinin polis olduğunu söyleyerek paralarını aldıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı. 155 polis imdat telefonuna yapılan bir ihbar ile ortaya çıkan olayda sahte polislerin, yabancı uyruklu kişilere 'Sizleri sınırdışı ederiz' diye kandırdıkları anlaşıldı.

155 polis imdat telefonu arayan bir kişi, iki polisin kendilerinden rüşvet aldığı yönünde ihbarda bulundu. İhbarcı, Fatih Kızılelma Caddesi ile Cevdet Paşa Caddelerinin kesiştiği bölgede birçok kişinin rüşvet vermek zorunda kaldığını belirtti. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin dolaştığı yerleri tespit etti. Şüphelileri yakalamak için pusu kuruldu. Eşkalleri de belirlenen şüpheliler Fındıkzade'de yakalanarak gözaltına alındı.

Gasp Büro Amirliğine getirilen şüpheliler Ömer P. (41) ile Muhammet M. (26)'in üzerlerinde yapılan aramalarda bir adet sahte başkomiser kimliği, bir adet kuru sıkı tabanca, mermiler, telsiz ve 15 ayrı yabancı uyruklu kişiye ait bazı belgeler ele geçirildi.

Soruşturma sonucunda şüphelilerin Türkiye'ye kaçak olarak giren ya da vizesi bittiği için kaçak durumuna düşmüş kişilere kendilerini polis olarak tanıttıkları ve onları sözde sınırdışı etmemek için rüşvet aldıkları belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Ancak iki şüpheliden Ömer P., başka bir suçtan dolayı hakkında çıkarılan arama kararı nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sahte başkomiser kimliğiyle kaçak turistlerden rüşvet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER