Şair Sennur Sever son yolculuğuna uğurlandı


Dün hayatını kaybeden şair ve yazar Sennur Sezer (72) Evrensel gazetesinin önünde yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Sennur Sezer, dün sabah saatlerinde oturduğu evde yaşamını yitirdi. Sezer için Evrensel Gazetesi'nde tören düzenlendi. Sezer'in iyi bir şair olduğunu belirten sevenleri gözyaşlarını tutamadı. Sennur Sezer'in eşi Adnan Sezer'in ayakta güçlükle durduğu görüldü. Duygulu bir konuşma yapan Adnan Sezer, "Eşim gitti, her şeyim gitti. Sevgilimi, eşimi, her şeyimi kaybettim. O benim elim ayağımdı. Elim, ayağım koptu. O bir şairdi. Sevgi, yaşam ve umut yüklü bir defter kapağıydı." ifadelerini kullandı.

1960'lı yıllardan itibaren Sezer ile dostluğunun bulunduğunu belirten Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto da, "Kendisi emek şairiydi. Emek insanının yazarıydı. Özellikle insanın insana yaptığı zulümler karşısında durdu. Çok üzgünüm. Önünde saygıyla eğiliyorum." şeklinde konuştu.

Halkların Demokratik Kongresi sözcüsü Sebahat Tuncel ise şöyle konuştu: "Tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Gidenlerin arkasından konuşmak kolay olmuyor. Gidenler tarihe çok önemli not düşmüşse bu daha da anlamlı oluyor. Ne zaman barış için bir şey söylense Sennur Sezer'i orada bulurduk."

Törenin ardından Sennur sezer'in cenazesi ikindi vaktinden sonra cenaze namazı kılınması için Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Sezer, namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Şair Sennur Sever son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER