'TEOG sınavı verilerini gizleyen MEB, bir şeyleri saklıyor'

'TEOG sınavı verilerini gizleyen MEB, bir şeyleri saklıyor'

Nevşehir Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı verilerini gizlemekle kendilerine göre bir şeyleri sakladığını belirtti.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, TEOG verilerine göre başta Nevşehir olmak üzere tüm illerin sayısal bilgilerini ve il sıralamalarının yayınlanmaması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'na resmi bir yazı yazarak bu verilerin paylaşılmasını istedi. Buna karşın Milli Eğitim Bakanlığı ise ellerinde böyle bir çalışmanın bulunmadığını belirten resmi bir yazı gönderdi. MEB'in yazısı ile ilgili açıklama yapma gereği duyduklarını belirten Uğur, "Öğrencilerin başarıları, yapılan sınavlarla ve sınavlardan alınan sonuçlarla ilgilidir. Öğrencinin, okulun, bölgenin, ilin eğitimde nerede üstünlükleri, nerede eksiklikleri var, bunlar istatistiklerle belirlenir. Nevşehir Türk Eğitim Sen Şubesi olarak Nevşehir'in Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavlarındaki durumunu, başarısını, eksikliklerini, artılarını bilmek istiyoruz. Eksik kalınan noktalar varsa Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerekli önlemleri alarak ilimizin başarısını artırma yanında öğrencileri hayata daha iyi hazırlamak için bir çalışma yapmak için Nevşehir'in TEOG sınavlarındaki durumunu öğrenmek istedik. Önce Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilin TEOG sınavlarındaki durumunu sorduk. Böyle bir çalışmanın ellerinde olmadığını söylediler. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'ndan ilimizin TEOG sonuçlarıyla ilgili bilgi istedik. Üzülerek ifade etmek isteriz ki, şu anda şoktayız. MEB'de, ülke genelinde böyle bir çalışma yapmadıklarını belirtti" dedi.

Ülke veya il genelinde çocukların eğitim durumunun hangi safhada olduğunu, nerede eksik, nerede fazla olduğunu bilmek için öğrencilerin ve ilin başarılarını diğer illerle de kıyaslamasını yapmanın gerektiğini vurgulayan Uğur, böyle bir veri çalışması yok ise MEB'in, il Milli Eğitim Müdürlüklerine hangi talimatı neye göre verdiğini anlayamadığını kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber 'TEOG sınavı verilerini gizleyen MEB, bir şeyleri saklıyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER