"Sanık yakınları ile konuşan güvenlik görevlisi işten çıkarıldı"


Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) yönelik kriptolu telefonların dinlendiği iddiası ile ilgili olarak 7'si tutuklu 28 kişi hakkında açılan davanın dördüncü duruşmasına devam ediliyor. Tutuklu sanıklardan TİB eski başkanvekili Osman Nihat Şen'in avukatı Nihat Karslı, sanık yakınlarını tanıdığı için onlarla konuşan Ankara Adliyesi'nde görevli bir güvenlik görevlisinin işten çıkarıldığını söyledi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar TİB eski başkanvekili Osman Nihat Şen, TİB eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu, İsmail Bakar, Halil Çiçek, Hamza Demirezen, Ali Osman Tekin ve Yunus Şahin'in ile tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları katılıyor.

Davanın öğleden sonraki kısmında sanıkların tahliyesine yönelik savunmalara geçildi. Tutuklu sanıklardan TİB eski başkanvekili Osman Nihat Şen'in avukatı Nihat Karslı, sanık yakınlarını tanıdığı için onlarla konuşan Ankara Adliyesi'nde görevli bir güvenlik görevlisinin işten çıkarıldığını söyledi.

Duruşmanın öğleden önceki bölümünde ise sanık avukatlarından Mustafa Küçük, sanıklar ve avukatlarının çağırılması üzerine tanık olarak dinlenen H.P'nin Ankara'dan Erzurum'a sürgüne gönderildiğini söylemişti.
CİHAN
<< Önceki Haber "Sanık yakınları ile konuşan güvenlik görevlisi işten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER