"Savaş olunca garibanın çocuğu, para olunca onların çocuğu mu olsun"



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli belde belediye başkanlığı tarafından yaptırılan parkın açılışını gerçekleştirdi. Parka 'Şehitler Parkı' ismini veren Kılıçdaroğlu, şehit olan çocukların gariban çocukları olduğunu, zengin, milletvekili ve bakanların çocuklarının ise o bölgelere gitmediğini söyledi.

Kandilli beldesine gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nu Kandilli belediye Başkanı Mustafa Aydın çiçeklerle karşıladı. Vatandaşlarla selamlaşan Kemal Kılıçdaroğlu parkın açılışına geçti. Kandilli Belediye Başkanı Mutafa Aydın'ın 'Parkın adını koymadık. Sizden rica etsek parka isim verir misiniz' sözü üzerine Kemal Kılıçdaroğlu parka 'Şehitler parkı' adını verdi.

Açılışı gerçekleştiren ve daha sonra halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, şehitlerin çoğunlukla gariban ailelerinin çocuklarının olduğuna dikkat çektiği konuşmasında zengin, milletvekili ve bakan çocuklarına gönderme yaptı. Kılıçdaroğlu, "Kandil'iniz için çok güzel bir park yapılmış. Adı şehitler parkı diyorum. Çünkü gerçekten de emin olun şehitlerden bahsederken çok duygulanıyorum. Nedeni de şu: Şehit cenazelerine katılıyoruz. Emin olun şehitlerin arkasında ailesi ve yakınları gidiyor ve hepsi yoksul halk çocukları. Bu ülkenin yoksul çocukları gidiyor oralara. Şehit olup geliyorlar. Elbette ki şehitler ve gaziler başımızın üzerine. Ama adalet orada da yok. Garibanın çocuğu oraya gider ama zenginin çocuğu gitmez. Milletvekilinin çocuğu gitmez. Bakanın çocuğu gitmez. Sonra efendim o oraya gitti, şuraya gitti. Senin çocuğun neden gitmiyor kardeşim. Senin çocuğun da gitsin. Savaş olunca garibanın çocuğu da para olunca onların çocuğu mu olsun. O nedenle emin olun içim sızlıyor. İstiyoruz tabi ki bu ülkede savaş olmasın, çatışma olmasın, kavga olmasın. Bir şehit haberi olduğunda hepimizin yüreğinden acı geçiyor. Sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Aile perişan, baba perişan. O nedenle parkımızın adını hep böyle acılı günler hiç olmasın şehitlerimizi analım, onları onurumuz ve gururumuz olarak kabul edelim diye 'Şehitler parkı' dedik. Bu nedenle bu parka emek harcayıp açtıkları için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Vatandaşlarla fotoğraf çektiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beldeden ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber "Savaş olunca garibanın çocuğu, para olunca onların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER