Savcı Akkaş'ın avukatından Orakoğlu'na yalanlama: O dönem savcı bile değildi


25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yöneten Savcı Muammer Akkaş'ın avukatı Lütfü Alacaoğlu müvekkili hakkında yapılan haberlere ilişkin açıklama yaptı. A Haber'de Canan Barlas'ın sunduğu 'Gündem' programında müvekkili Savcı Akkaş'a iftira atıldığını söyleyen Avukat Alacaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden iddialara cevap verdi. Emekli polis Bülent Orakoğlu'nun asılsız ithamlarla müvekkilini Sabancı suikastini karartmakla suçladığını söyleyen Avukat Alacaoğlu, Akkaş'ın o dönem savcı dahi olmadığına dikkat çekti.

Avukat Alacaoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Canan Barlas'ın sunucusu olduğu programda müvekkiline algı amaçlı iftira atıldığını savundu. Alacaoğlu, programa konuk olan eski polis Bülent Orakoğlu'nu Savcı Akkaş ile ilgili, "25 Aralık'ı yöneten Savcı Muammer Akkaş'ın Sabancı suikasti soruşturmasının ilk savcısı. Soruşturma 2010 yılına kadar bunda kalıyor. Ne olduğu belli değil." gibi asılsız ithamlarda bulunduğunu ifade etti. Müvekkili Akkaş'ın iddia edildiği gibi Sabancı suikastının ilk savcısı olmadığını 2011 yılına kadar Adalet Bakanlığı'nda müfettiş olarak görev yaptığını ve Sabancı suikasti ile ilgili soruşturma yönetmediğini belirtti. Avukat Alacaoğlu, "Bu iddialar, müvekkilim hakkında maksatlı algı oluşturmaya yönelik bilgi kirliliği oluşturmak suretiyle birtakım iftiralarda bulunmaktadır." dedi.

CİNAYET 1996'DA OLDU AKKAŞ 1999 YILINDA GÖREVE BAŞLADI

Avukat Alacaoğlu Sabancı suikastinin 9 Ocak 1996'da yaşandığını hatırlattı, müvekkili Akkaş'ın ise 1999 yılında mesleğe başladığını açıkladı. Sabancı suikastine ilişkin dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi Savcılığı tarafından soruşturma açıldığını ve yargılamanın İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldığını belirtti. Avukat Alacaoğlu, "Müvekkilim ise Bülent Orakoğlu tarafından iddia edilenin aksine 2010 yılında Adalet Bakanlığı'nda müfettiş olarak görev yapmaktadır. Bu nedenle iddia edildiği gibi müvekkilim o tarihte soruşturma savcısı dahi değildir. Müvekkilimin İstanbul Adliyesi'nde görevlendirilmesi Orakoğlu'nun iddia ettiği tarihten 1,5 yıl sonra Temmuz 2011 tarihine rastlamaktadır." Sabancı suikasti ile ilgili olarak Ergenekon davası kapsamında bir takım araştırmaların yapılığını ancak bu yönde delil elde edilemediği için ayrı bir soruşturmaya geçilmediğini kaydetti. Müvekkili Muammer Akkaş'ın Sabancı suikastine ilişkin müstakil bir soruşturma yönetmediğinin altını çizdi.

HAKARET VE İFTİRALARLA İLGİLİ GEREKLİ MERCİLERE BAŞVURULACAKTIR

Avukat Alacaoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bülent Orakoğlu, lütfedip de Google arama motorundan hem merhum Özdemir Sabancı'yı hem de müvekkilimi aratmış olsaydı doğrulara ulaşması mümkün olacaktı. Bu şahsın eski bir istihbaratçı olması, mesleği gereği araştırma yapacak kapasite de olmasına rağmen hiçibir araştırma yapmadan ulusal bir kanalda maksatlı bir şekilde müvekkilime yönelik iftiralarda bulunması üzüntü vericidir. Yapılan tüm bu yayın değerlendirmeler maksatlı ve baştan beri süre gelen bir algı oluşturmanın taze meyveleridir. Bundan dolayı müvekkilime yöneltilen bahse konu iddiaların hakaret ve iftira niteliği taşıdığını belirtir, konuyla ilgili gerekli mercilere başvuru ve şikayet haklarımızı kullanacağımızı bildirmek isteriz." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Savcı Akkaş'ın avukatından Orakoğlu'na yalanlama: O... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER