Şehit Kenan Ardıç'ın ismi, baba evinin bulunduğu caddeye verildi


Diyarbakır'da terör örgütünün düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan SivasÖzel Harekât Polisi Kenan Ardıç(28)'ın ismi, baba ocağının bulunduğu caddede yaşayacak.

Emniyet Müdürlüğü'nün teklifi üzerine Sivas Belediyesi'nin aldığı kararla, baba ocağının bulunduğu Diriliş Mahallesi Gurbet Caddesi'nin adı, Şehit Kenan Ardıç Caddesi olarak değiştirildi.

Caddeye Şehit Kenan Ardıç'ın isminin verilmesi nedeniyle cadde üzerinde tören düzenlendi. Törende konuşan Vali Alim Barut, "Bu milletin Anadolu'da yaşadığı sürece düşmanının eksik olmayacağını belirterek, "Biz de vatanımızı korumak için mecburen mücadele edeceğiz. Şehitlerimiz olacak ama onların hatıralarını başta kalbimizde olmak üzere isimlerini, caddelerde ve okullarda yaşatmak, onların bize emaneti olan ailelerine devlet ve millet olarak sahip çıkmak zorundayız. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Umuyorum ki milletimiz huzura ve refaha bir an önce kavuşur." diye konuştu.

Şehit Kenan Ardıç'ın babası Cemal Ardıç ise "Oğlumun adının evimizin bulunduğu caddeye verilmesi bizleri memnun etti. Bugüne kadar Valilik, Belediye ve Emniyet Müdürlüğünün bizlere gösterdiği ilgiye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tören, yapılan duanın ardından Gurbet Caddesi tabelasının sökülmesi ve Şehit Kenan Ardıç Caddesi tabelasının asılması ile son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Kenan Ardıç'ın ismi, baba evinin bulunduğu caddeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER