Yetiş vicdan yetiş adalet!

Tunceli’de PKK’lı teröristlerce girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Mehmet Yılmaz’ın kardeşinin Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avı kapsamında 'terörist' iftirasıyla tutuklu olduğu ortaya çıktı.

SHABER3.COM

AKP Türkiyesi: Biri şehit diğeri terörist!

Tunceli’de PKK’lı teröristlerce girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Astsubay Mehmet Yılmaz’ın eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.
 
Şehit Jandarma Astsubay Mehmet Yılmaz’ın acı haberi Kırıkkale’deki dede evine ulaştı. 

Şehit haberinin ulaşmasıyla Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Ayvaltı Mahallesi’ndeki dede evine ve mahalledeki pek çok eve Türk bayrakları asıldı.

Şehit Yılmaz Tunceli’de göreve başlayalı 3 ay olmuştu ve 1 senelik evliydi, eşi Kübra Yılmaz ise 3 aylık hamileydi. Şehidin dedesinin evinde dualar okundu, şehidin dedesi ve babaannesine başsağlığı ve sabır temennileri iletildi.



'ALLAH ONDAN RAZI OLSUN'

Acılı dede Bekir Yılmaz şehit olan torunu hakkında, “Allah ondan razı olsun, Allah şehitliğini kabul etsin, başka ne diyebilirim vatan için canını verdi Mehmet’im” dedi.

'ACIMIZ BÜYÜK'

Terör örgütü mensuplarının hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını söyleyen Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, “Şehit bizim için şereftir ve maalesef şehidimiz şerefsizlerin hain saldırısı sonunda şehit oldu ve bugün hep beraber şehidimiz yanındayız. Şehidimizin cenazesi bugün kalkmadı, yarın kalkacak, yetişmedi. İnşallah yarın öğlen namazına müteakiben şehidimizi defnedeceğiz. Acımız büyük, acımız tarifsiz ama maalesef ki yaratandan gelen kader diyoruz ve Mehmet vatan için şehit oldu. Unutmasınlar ki analar bu topraklarda vatan evladı doğurmaktan geri kalmayacaktır ve vatan için bu insanlar seve seve canını verecektir" şeklinde konuştu.

ŞEHİDİN KARDEŞİ HİZMET HAREKETİ SORUŞTURMASINDA TUTUKLU

Şehit astsubayla ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ise CHP milletvekili Ali Haydar Hakverdi açıkladı. Hakverdi, sosyal medya hesabından şehidin kardeşi Y.Y'nin Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avı kapsamında tutuklandığını duyurdu. Ve "Mehmet Yılmaz dün şehit düştü. Kardeşi Y.Y F...'den tutuklu. Tutuklu kardeşe izin çıkmadığı için şehidimizin cenazesi defnedilemeyip morga tekrar götürüldü' diye yazdı.



24 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesi, memleketi Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. 



Şehidin cenazesine, Hizmet Hareketi soruşturması kapsamında tutuklu bulunan kardeşi Astsubay Çavuş Yetiş Can Yılmaz da cezaevinden izinli olarak çıkıp jandarmanın gözetiminde katıldı.





<< Önceki Haber Yetiş vicdan yetiş adalet! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER